Acasă Actualitate Serviciile de taxi din Timișoara au început să aibă tot cu mai...

Serviciile de taxi din Timișoara au început să aibă tot cu mai multe probleme

DISTRIBUIȚI

taxi problServiciile de taxi din Timișoara au început să aibă tot mai multe probleme în ultima perioadă: unele mașini sunt murdare înăuntru, șoferii beau cafea, fumează și se deplasează cu geamurile deschise pentru a ieși fumul, iar atunci, din cauza curentului, există riscul ca să te prindă vreun junghi la ceafă sau să ți se umfle un ochi, mulți taximetriști vorbesc la telefon cu colegii sau cu prietenii non-stop în timpul mersului, de parcă ar fi singuri în mașină.

La toate acestea se adaugă cireașa de pe tort: opririle interzise pe pistele de biciclete, pe trotuare, pe trecerile de pietoni sau în zonele pietonale, cu cel mai mare tupeu. Cum este cazul și șoferului acestui taxi care a parcat pe loc interzis pentru a-și lua clientul. Au fost cazuri când unii taximetriști și-au abandonat mașinile pe pista de biciclete și au intrat în bar să își bea cafeaua cu prietenii, în plină zi, în zona Sinaia.
Teodor Peșteleu, patronul Tudo, spune că aceste probleme sunt permanent în atenția firmei pe care o conduce și chiar are o campanie permanentă cu șoferii intitulată Mașini curate atât în interior, cât și în exterior. De asemenea, taximetriștii sunt atenționați să respecte legile în vigoare de trafic și privind opririle interzise, să nu vorbească la telefon în timpul mersului și să nu aibă manifestări necivilizate.
„Ne interesează foarte mult aspectul interior și exterior. Se pare că nu toți șoferii respectă normele impuse. Noi ținem foarte mult la aceste reguli și la respectarea legii, iar dacă aveți vreun caz punctual să ne informați imediat. De aceea avem serviciul de reclamații. Avem multe mașini și nu le putem monitoriza pe toate, dar, cel mai bine e ca atunci când aveți ceva concret, să ne sunați!”, este mesajul lui Teodor Peșteleu.

 

Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea autovehiculelor pe pistele de bicicliști se sancționează cu amenzi cuprinse între 250 și 625 lei și 2 până la 3 puncte penalizare la permis. Potrivit HCL 371/2007 modificată, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activități și căile de acces ale unor obiective, sau pentru persoanele cu handicap, marcate și semnalizate corespunzător, se sancționează cu amenzi între 500 și 1000 lei. Astfel, pe străzile destinate pietonilor, precum și pe străzile din zona centrală pe care este interzisă oprirea și staționarea au fost aplicate, în 2016, aproape 6.000 de amenzi, conform OUG 195/2002 – este mesajul Poliției Locale Timișoara către șoferi.

Comentarii

comentarii