Acasă Actualitate Simona Neumann a reprezentat Timișoara la vernisajul expoziției de sculptură și grafică...

Simona Neumann a reprezentat Timișoara la vernisajul expoziției de sculptură și grafică ”Spațiu între-In between” a Alteței Sale Imperiale și Regale Gabriela von Habsburg, prima expoziție a Arhiducesei în România

868
DISTRIBUIȚI

La Cisnădioara, în inima Transilvaniei, frumosul și natura i-au reunit pe iubitorii de artă și pe colecționarii din Europa cu ocazia vernisajului expoziției de sculptură și grafică intitulată Spațiu între-In between a Alteței Sale Imperiale și Regale Gabriela von Habsburg, prima expoziție a Arhiducesei în România.

La eveniment a fost invitată și Simona Neumann, directoarea Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

„Lucrările sale din oțel inoxidabil se integrează perfect în peisajul montan al Carpaților” și „sunt excepțional de organice și poetice” a subliniat dr. Oana Ionel, curatorul expoziției.

”Vernisajul, punctul culminant al celor trei zile de conversații, vizite, schimburi de idei prilejuite de expoziție, a fost un eveniment care a invocat marea idee a Europei Centrale de ieri și de mâine, o întâlnire a aristocraților, colecționarilor de artă în general și iubitorilor de artă conceptuală în mod special. Au fost prezenți reprezentanți ai familiilor aristocratice din Germania, Elveția, Franța, Italia, Austria, Ungaria, iar familia regală din România a fost reprezentată de ASR, Principesa Sofia a României”, a subliniat Simona Neumann.

Evenimentul a fost organizat la Kunsthaus 7B din Cisnădioara de directorul galeriei și colecționarul de artă german, Thomas Emmerling, de al cărui nume se leagă organizarea la Muzeul Național de Artă Timișoara a unor expoziții internaționale impresionante prin colaborarea cu fostul director, Victor Neumann.

Expoziția a fost deschisă de criticul de artă dr. Elmar Zorn și curatoarea dr. Oana Ionel și ea reunește 20 de lucrări de sculptură constructiv-geometrică și grafică. Dintre cele mai recente lucrări de artă monumentală ale artistei Gabriela von Habsburg amintesc Betasith de la Aeroportul din München (Terminalul 2), Germania, Cinci continente din fața sediului central al Grupului Franke din Aarburg, Elveția, Cele 3 puteri în stat din fața Palatului Prezidențial din Tbilisi, Georgia.

”În conversațiile pe care le-am avut cu ASR Gabriela von Habsurg, aceasta și-a exprimat entuziasmul și interesul pentru Timișoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, apreciind importanța acestui titlu pentru oraș, pentru parcursul european al unui spațiu situat între Europa de Vest și Europa de Est”, a mai subliniat Simona Neumann.

Comentarii

comentarii