Acasă Actualitate Sindicatul medicilor solicită Ministerului Sănătății soluții privind cadrele medicale din spitalele desființate

Sindicatul medicilor solicită Ministerului Sănătății soluții privind cadrele medicale din spitalele desființate

DISTRIBUIȚI

„Considerăm că soluția pentru cadrele medicale din spitalele care au fost desființate nu poate fi mutarea lor la distanțe considerabile. Nu este o soluție să mutăm medici din zone defavorizate în care este nevoie de asistență medicală de specialitate către orașele mari, unde nu există posturi libere. Un argument îl constituie distribuția medicilor la 1.000 de locuitori, zonele de unde pleacă medicii având o acoperire sub media pe țară. Obligându-i să facă zilnic naveta la zeci sau chiar la sute de kilometri, îi determinăm să plece din țară ca mulți dintre colegii lor în vreme ce pacienții din zonele respective rămân fără asistență medicală. De aceea, considerăm că soluția ar trebui să fie înființarea unor unități medicale, fie că vorbim de centre de sănătate sau ambulatorii de specialitate exact în zonele unde s-au desființat spitalele”, a declarat dr. Florin Chirculescu, președintele Federației Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”.
Reprezentanții federației sunt de acord că este nevoie de o reformă a sistemului sanitar, însă consideră că toți pacienții au dreptul la asistență medicală și acces echitabil la serviciile medicale, așa cum spune Carta Europenă a Drepturile Pacienților.
„În acest context ne permitem să adresăm următoarele întrebări decidenților români. L-aș întreba pe dl. Subsecretar de Stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat care erau parametrii vitali ai pacientului decedat la Bălcești astfel încât să putem afirma cu certitudine că era un caz irezolvabil? Jurământul lui Hipocrate permite unui medic să nu își examineze pacientul dacă consideră că nu are șanse? Pe dl. prim-ministru Boc vreau să îl întreb care este procentajul pacienților care au supraviețuit unui infarct miocardic acut care au fost stentați”, a conchis dr. Florin Chirculescu.

Comentarii

comentarii