Acasă Actualitate Sindicatul ”Spiru Haret” Timiș ia atitudine cu privire la decizia criminală a...

Sindicatul ”Spiru Haret” Timiș ia atitudine cu privire la decizia criminală a guvernului de a deschide școlile

8839
DISTRIBUIȚI

Sindicatul din Învățământului Preuniversitar ”Spiru Haret” Timiș ia atitudine cu privire la decizia criminală a guvernului liberal, a Ministerului Educației și al Sănătății de a deschide școlile și a-i trimite pe elevi, pe profesori și pe familiile lor la moarte sigură, prin infectarea cu COVID19.

Guvernul nu a învățat nimic din lecția germană și americană, în ceea ce privește deschiderea școlilor, unde infecțiile cu SARS-COV2 au făcut ravagii după două-trei săptămâni, a băgat în carantină unitățile școlare, iar pe elevi și pe profesori în spitale.

De exemplu, în Germania, după 2 săptămâni, 41 de școli au raportat infecții cu noul coronavirus. Mesajul sindicatului este clar: nu deschideți școlile. Soluția este școala online până apare vaccinul, sfârșitul anului 2020, începutul anului 2021.

Situația va deveni extrem de gravă! Nu e nicio îndoială că vor apărea foarte multe focare de COVID19. Atunci profesorii mai în vârstă se vor îmbolnăvi și vor ajunge în situații critice, unii chiar vor muri dacă au boli asociate. Alții vor rămâne cu sechele pe viață.

Atunci, mulți dascăli vor trebui să rămână în spitale mult timp pentru tratamente, iar școlile nu vor mai avea cu cine să susțină cursurile cu elevii. Atunci să vedeți!

Multe școli se vor închide pentru 14 zile și nu va mai fi respectată programa școlară. Totul va fi dat peste cap.

Atunci, singurii responsabili vor fi Ministerul Educației, Ministerul Sănătății în frunte cu Guvernul liberal al României. Aceste instituții vor trebui date în judecată, dar nu le pasă.  

Prof. Virgil Popescu, președinte Spiru Haret Timiș, a explicat:

 „Atâta timp cât angajaților din sistemul medical și din poliție li se acordă echipament de protecție, nu înțelegem de ce nu pot face același lucru și cei din sistemul de învățământ.

Iresponsabilitatea autorităților va conduce mai mult ca sigur la mii de îmbolnăviri, atât în rândul angajaților din învățământ, cât și în rândul membrilor familiilor elevilor.

Când toate autoritățile din domeniul medical, din România și din lume spun clar că școlile vor deveni focare de infecție ne putem aștepta la ce e mai rău, inclusiv la decese în rândul angajaților care au și alte boli asociate.

Cine își va asuma vina pentru aceste situații dramatice?

Înainte de a face declarații privind posibilitatea de a acorda sau nu măști gratuite angajaților din învățământ, domnul prim-ministru Ludovic Orban ar fi trebuit să citească un simplu contract individual de muncă în care scrie clar că angajatorul este obligat să asigure securitatea și sănătatea angajatului la locul de muncă.

Din punctul nostru de vedere, Guvernul României este repetent la pregătirea anului școlar. În aceste condiții, nu știm cine va avea curajul să își asume deschiderea școlilor fără măști, fără distanțare fizică, fără tablete și laptop-uri pentru elevi și pentru cadrele didactice.

De fapt, prin declarațiile și acțiunile din ultima perioadă, putem ajunge la o singură concluzie: reprezentanții Guvernului României vor să fugă de responsabilitate și transferă toate deciziile la nivel de județ și localitate și la directorul unității de învățământ, director care, în cazul unor îmbolnăviri, va deveni acarul Păun“.

Sindicatul Spiru Haret Timiș va cere Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș să precizeze clar cine trebuie să asigure echipamentele de protecție pentru angajații din învățământ și dacă dascălii sunt obligați să-și achiziționeze singuri laptop-uri sau tablete pentru a susține lecții on-line.

Comentarii

comentarii