Acasă Actualitate Sisteme noi de securitate pe Aeroportul Timișoara. Bagajele se văd acum și...

Sisteme noi de securitate pe Aeroportul Timișoara. Bagajele se văd acum și 3D

DISTRIBUIȚI

Aeroportul Timișoara continuă se alinieze la standarde internaționale. Cea mai nouă investiție în infrastructură o reprezintă schimbarea filtrelor de control de securitate. În cadrul aceluiași proiect european, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, s-au achiziționat și două autospeciale de pompieri Volvo.

“Am reușit să instalăm toate sistemele de securitate, mai așteptăm un aviz ca două să mai fie puse în funcțiune. Sunt 13 echipamente în total. Sunt echipamentele noi de securitate standard 3. Este o reglementare europeană, pe toate aeroporturile din Europa trebuie să se schimbe echipamentele de un anumit standard. Cele noi presupun o viteză mai mare de lucru, o penetrare mai bună a bagajelor, posibilitatea de a roti imaginea 3D, sunt echipamente mai performante”, a spus Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Timișoara.

Totodată, se lucrează la realizarea proiectului pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timişoara. Câştigătorul licitaţiei are la dispoziție patru luni pentru proiectul tehnic, urmând ca apoi să înceapă efectiv construcția. Noul terminal va costa 38 de milioane de euro, jumătate din fonduri europene, jumătate din bugetul de stat și fonduri proprii.

Traficul pe Aeroportul Timișoara și-a revenit aproape de valorile din 2019.

“În 2020, traficul pe Aeroportul Timișoara a scăzut cu peste 70 la sută, dar revenirea a depășit toate așteptările. Toată lumea spunea că vom reveni la nivelul anului 2019 până în 2025. În realitate, acum ne aflăm la 9 la sută mai puțin decât în aceeași lună a anului 2019. Este foarte bine. În ce privește cursele operate, avem o scădere de doar 2 la sută față de 2019. Cargo a crescut constant, existând un plus de 58 la sută față de 2019. În ceea ce privește cursele de charter, a fost o surpriză cu adevărat plăcută. A crescut în proporție de 98 la sută față de aceeași perioadă a anului 2019”, a mai declarat Stamatovici.

Comentarii

comentarii