Acasă Actualitate Social-democraţii mizează şi pe bănăţeni pentru victoria stângii în Parlamentul Europei

Social-democraţii mizează şi pe bănăţeni pentru victoria stângii în Parlamentul Europei

DISTRIBUIȚI

Furtună roşie în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara, unde Partidul Social Democrat şi-a prezentat candidaţii pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie. Invitatul special al evenimentului a fost Preşedintele Partidului Socialist European, Poul Nyrup Rasmussen, care, alături de preşedintele PSD, Mircea Geoană, miniştrii Ilie Sârbu, Ion Bazac şi Victor Ponta, de primii candidaţi de pe lista PSD pentru Parlamentul Europei, dar şi de numeroşi social-democraţi din Timiş, i-a invitat pe români să meargă la urne în 7 iunie, pentru a-şi alege singuri viitorul european. “Mergeţi la vot, pentru că altfel vor vota alţii pentru voi şi viitorul vostru. (…) Criza a lovit în mulţi oameni necăjiţi, astfel că alegerea pe care o veţi face în 7 iunie este una deosebit de importantă. Dacă nu stopăm criza, vom avea 27 de milioane de şomeri în Europa. Trebuie să stopăm această criză. E nevoie de o schimbare, de o nouă majoritate în Europa, iar PSD va reprezenta o voce puternică în această majoritate. Sper că cetăţenii Timişoarei şi ai României vor ieşi la vot în 7 iunie, pentru că e foarte important, pentru o nouă direcţie a Europei. Nimeni nu-şi mai poate continua drumul de unul singur în Europa. România şi Europa trebuie să meargă împreună”, a declarat Poul Nyrup Rasmussen, boss-ul politic al socialiştilor europeni, încheind: “Vă urez un viitor bun, pentru că-l meritaţi şi cred că-l putem crea împreună”. După evenimentul de la Filarmonică, numerosul grup roşu al liderilor, membrilor şi simpatizanţilor social-democraţi, a făcut o plimbare prin centrul Timişoarei, până la Operă, Rasmussen arătându-se foarte încântat de ce a văzut în oraşul de unde a pornit Revoluţia din 1989.

“Victoria e incompletă fără victorie şi în Timişoara”

Mircea Geoană, preşedintele PSD, înfierbântat de atmosfera creată în filarmonică de membrii şi simpatizanţii PSD, a declarat că victoria social-democraţilor la alegerile europarlamentare, de care s-a arătat foarte sigur, ar fi incompletă dacă nu va fi consemnată şi în Timişoara şi Timiş. “Pentru stânga europeană şi pentru social-democraţii români, Timişul şi Timişoara reprezintă o zonă specială. Victoria noastră, de care sunt sigur, va fi incompletă fără victorie şi în Timişoara”, a spus Geoană, cel care la prezidenţialele din tomnă intră în cursă din partea social-democraţilor.

“Timişoara e unul din kilometrele 0 ale Europei”

“Prezenţa domnului Rasmussen aici demonstrează puterea Timişoarei şi încrederea noastră în Timişoara. Timişoara e unul din kilometrele 0 ale Europei”, a declarat Adrian Severin, cel care deschide lista candidaţilor social-democraţi pentru europarlamentare. “În alegerile din 7 iunie, marea confruntare este între stânga şi dreapta europeană, nu între partidele din România. Putem da, prin prezenţa la vot, un semnal Europei, că suntem pro-europeni”, i-a invitat Severin pe timişoreni la urne în 7 iunie

Comentarii

comentarii