Acasă Politica Sorin Frunzăverde – singura propunere a PNL pentru funcţia de ministru al...

Sorin Frunzăverde – singura propunere a PNL pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne

496
DISTRIBUIȚI

frunzaverde 2

UPDATE 7 ianuarie: PNL i-a propus lui Iohannis să devină ministru de Interne şi vicepremier. Primarul Sibiului a acceptat

UPDATE: Antonescu: Speculaţia că orice discuţie cu Frunzăverde ne duce cu gândul la PDL este aberantă

Sorin Frunzăverde a acceptat nominalizarea

Liderii PNL se reunesc joi, la ora 16.00, într-o şedinţă informală la sediul partidului, pentru a discuta nominalizarea la şefia MAI, care va fi validată vineri, în discuţie fiind numele preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Surse din PNL au declarat pentru ZIUA de Vest că Frunzăverde este singura variantă a partidului, iar acesta a acceptat nominalizarea. Cu numirea ar trebuie să fie de acord şi premierul Victor Ponta şi, ulterior, preşedintele Traian Băsescu.

Postul de ministru al Afacerilor Interne era liber din data de 23 ianuarie, când Radu Stroe a demisionat, asumându-şi răspunderea pentru gestionarea accidentului aviatic din Apuseni şi pentru declaraţiile ulterioare.

De asemenea, cu ocazia acestei reuniuni s-ar putea clarifica intenţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a propune remanierea vicepremierului Daniel Chiţoiu.

Potrivit unor surse din PNL, în ultima perioadă lideri apropiaţi de Antonescu au tatonat liderii de filiale pentru vedea în ce măsură o propunere de remaniere a lui Chiţoiu ar avea şanse de succes.

Principala nemulţumire a preşedintelui PNL, au mai menţionat sursele citate, vizează modul în care vicepremierul ar fi gestionat şi coordonat activitatea guvermanentală a miniştrilor, dar şi comunicarea şi consultarea cu liberalii pe o serie de măsuri economice.

Pe de altă parte, o serie de lideri din PNL ar intenţiona să propună remanierea ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, dar şi a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

UPDATE: 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră ca aberantă speculaţia potrivit căreia orice discuţie cu Sorin Frunzăverde duce cu gândul la apropierea liberalilor de PDL.
Acesta a fost întrebat joi de jurnalişti dacă o eventuală numire a lui Sorin Frunzăverde la MAI poate fi considerată ca o apropiere de PDL.

Speculaţia că orice discuţie cu domnul Frunzăverde ne duce cu gândul la PDL şi la domnul Băsescu este aberantă. Din cauza faptului că oricine ştie puţină istorie recentă ştie de când şi cât de categorică a fost despărţirea domnului Frunzăverde de PDL şi de domnul Băsescu, că domnul Frunzăverde a candidat pe listele USL şi că este unul dintre fruntaşii partidului de deja multă vreme”, a spus Antonescu, joi, la Palatul Parlamentului la finalul întrevederii cu Victor Ponta.

Comentarii

comentarii