Acasă Eveniment Sorin Grindeanu vrea finanţare guvernamentală pentru salvarea Spitalului de Copii Timişoara

Sorin Grindeanu vrea finanţare guvernamentală pentru salvarea Spitalului de Copii Timişoara

DISTRIBUIȚI

Cea mai mare campanie de lobby şi advocacy din istoria Timişoarei, condusă de către viceprimarul Sorin Grindeanu, în scopul salvării Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara, a fost lansată luni 8 octombrie, la Flarmonica Banatul. “Efortul financiar al oraşului nu este de ajuns. Anvergura proiectului impune o soluţie  guvernamentală, adică sprijin financiar. Facem o presiune în plus la adresa guvernului”, a declarat Grindeanu.
E nevoie de 50.000 de semnături

Pe lângă faptul că două corpuri de clădire sunt retrocedate, spitalul este pavilionar şi funcţionalitatea este deficitară.
Ioan Coriolan Gârboni, directorul Fundaţiei Academice Culturale Timişoara, a precizat că trebuie să se strângă 50.000 de semnături, care vor fi fructificate de către administraţia oraşului. “Pe lângă problema pavilionară, are una de patrimoniu. Soluţia este construirea unui corp B. Este nevoie să facem o asemenea campanie de lobby să îi sensibilizăm pe timişoreni şi nu numai, fiindcă este vorba de un spital regional, astfel încât vârful campaniei să însemne sensibilizarea Guvernului României şi finanţarea proiectului, deoarece efortul financiar al Timişoarei nu ajunge”, a declarat Grindeanu. Există deja un site: www.dareusim.ro şi vor fi organizate şi echipe mobile de voluntari, în corturi, pentru a fi strânse cele 50.000 de semnături. “Cu cât este mai multă lume implicată, cu atât e mai bine pentru a ajunge la ceea ce ne dorim cu toţii, să atragem şi finanţarea guvernamentală. Dorim să vină alături de noi toţi cei care cred că e nevoie de spitalul de copii. Fac apel către toată clasa politică din Timişoara şi din Regiunea de Vest să sprijine acest proiect extrem de important”, a declarat Grindeanu.

E nevoie de 7 – 8 milioane de euro

“Considerăm că este nedrept faţă de micuţii noştri pacienţi să stăm, să aşteptăm să vedem ce se întâmplă şi să ajungem să fim aruncaţi în stradă sau să fim mutaţi în spaţii necorespunzătoare practicării medicinei, fiindcă vorbim de o clinică performantă, o clinică de prestigiu – Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, cu Compartimentele de Anestezie şi Terapie Intensivă, dar şi ORL şi Oftalmologie – nu se poate practica medicina în condiţii improvizate şi artizanale. Noi sperăm că, până la capăt, campania să aibă un impact pozitiv”, este mesajul dr. Ovidiu Adam, directorul spitalului. Edificarea acelui corp de clădire ar reorganiza spitalul cu o mult mai bună funcţionalitate. Ar „dispărea” clădirile care îl alcătuiesc ca un spital pavilionar. De exemplu, dacă micuţii bolnavi trebuie să vină la radiologie, ei trebuie trecuţi peste liniile de tramvai, indiferent că e iarnă, cu minus 15 grade, sau vară, cu plus 40 de grade, iar dacă trebuie să ajungă la analize de laborator, ei trebuie duşi după colţ. Adesea sunt micuţi de un kilogram, care sunt aduşi la urgenţe şi de acolo trebuie duşi dincolo de stradă, la incubatoare. Dacă ar fi ridicată noua clădire, toate aceste secţii vor fi în acelaşi loc, atunci spitalul ar deveni monobloc, cu o foarte bună funcţionalitate. Părinţii sunt foarte surprinşi când se văd obligaţi să se deplaseze cu micuţii bolnavi de la o clădire la alta, trecând strada, printre maşini şi tramvaie, fie că e iarnă sau vară. Este nevoie de 7 – 8 milioane de euro pentru ridicarea noului corp de clădire. Firmele sau cetăţenii care vor să facă donaţii o pot face la următoarele conturi: Lei – RO15BTRL03601205138307XX; Euro – RO61BTRL03604205138307XX.

 

Comentarii

comentarii