Acasă Cultura Spacers, Helion și Rubin aniversează la Timișoara 50 de ani de la...

Spacers, Helion și Rubin aniversează la Timișoara 50 de ani de la primul pas pus pe lună de om

481
DISTRIBUIȚI

Asociația cultural-științifică Spacers, cu sprijinul clubului de anticipație Helion și al societății Rubin, aniversează printr-un program bogat și variat, sâmbătă 20 iulie, la Timișoara, 50 de ani de la primul pas pus pe lună de om.

Programul:

10:00-15:00 Planetariu la Universitatea de Vest Timișoara, pe bază de înscriere individuală sau cu grup de persoane (cu programare, în grupe de câte 30 minute, la acest link )

De la ora 15:00 Expoziție gastronomică interplanetară (cu vânzare) de pe Stația Spațială Little-Hanoi și bere Cosmospolitană artizanală a la Cluj.

15:00 Expoziție de artă spațială, artă digitală și ambientală

Expoziție filatelică de astronomie și cosmonautică,

Expoziție de fotografie astronomică

16:45- 17,00 Vizionare de film: istoria misiunii Apollo 11

17:00 – 20:17 Conferințe și prezentări video despre programele spațiale, în cadrul căreia veți afla răspunsuri la întrebări ca: De ce avem nevoie de călătorii spre Lună și alte planete?

Ce probleme de natură medicală apar la călătoriile interplanetare? Se poate hiberna în lungile călătorii spațiale? Cât de repede putem zbura în vid? (dr. Cristian Koncz) Cât de departe este Luna de noi?

Cât durează o călătorie pînă la Lună? Roboții ne pot înlocui? Care sunt meseriile viitorului? Ce fac cosmonauții pe Stația Spațială Internațională?

Este posibilă teleportarea? De ce se ascund extratereștrii? Au fost trucate aselenizările?

21:00-23:00: Observații astronomice prin telescoapele Societății Române pentru Astronomie Culturală (în curte)

20:17 – 22:00: Lasershow cu modulul „Vulturul” (Eagle)  și muzică spațială creată de: Adrian Chifu și grupul de muzică electronică live V.A.G.

Comentarii

comentarii