Acasă Eveniment Spitalele din Timişoara au termen anul 2015 să obţină certificarea calităţii

Spitalele din Timişoara au termen anul 2015 să obţină certificarea calităţii

288
DISTRIBUIȚI

Spitalele din Timişoara şi din Timiş vor trebui să plătească până la 2.000 de euro, în funcţie de numărul de paturi, pentru a obţine certificarea calităţii, până în 2015. Miercuri, 2 noiembrie, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, reprezentanţii managerilor de spitale şi reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinţi şi Gorj, alături de reprezentanţii primăriilor, au fost convocaţi de către Simtex – Organismul de Certificare, pentru a prezenta calitatea serviciilor medicale existente în acest moment şi ce trebuie făcut pentru a se atinge standardele de management cerute pe viitor.
Bun sau rău

Melania Arion, director adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, a spus că departajarea spitalelor va fi în folosul pacienţilor. Acum nu există decât o clasificare, o etapă premergătoare în vederea certificării. “Spitalele de stat vor intra în competiţie atât între ele, cât şi cu cele private şi sperăm să avem servicii de înaltă calitate”, a spus Arion. Cazarea, hrana, sistemul informatic sau gestiunea documentelor din cadrul unităţilor sanitare cu paturi  vor fi analizate şi vor primi un verdict final: bun sau rău. “Spitalele sunt bombardate cu cerinţe cărora le fac faţă cu dificultate, de la Ministerul Finanţelor, acreditare, certificare sau de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Nu sunt cerinţe exagerate. În 2015, procesul de certificare se va încheia”, a spus Darius Sandu, auditor Simtex.
Dezbatera cu tema: „Implementarea şi certificarea sistemelor calităţii în spitale – pârghie de gestionare a cerinţelor legale şi de reglementare, conform standardelor de acreditare CoNAS şi a OMFP 946”, încearcă să ofere oportunitatea de a realiza un dialog concret între reprezentanţii instituţiilor sanitare şi specialiştii din domeniu, cu scopul identificării unei maniere raţionale şi eficiente de a îndeplini seturi variate de cerinţe impuse de Ministerul Sănătăţii Publice, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Comisia Naţională pentru Acreditarea Spitalelor şi de a identifica programe şi resurse de finanţare.
Simtex este membru al Federaţiei Europene a Asociaţiilor Organismelor de Certificare, recunoscută de forurile internaţionale IAF şi EA, membru în Asociaţia Organismelor de Certificare Acreditate din România.

 

Comentarii

comentarii