Acasă Actualitate Spitalele la control

Spitalele la control

147
DISTRIBUIȚI

După ce la unele spitale din ţară au fost descoperite documente fictive cu CNP-uri ale unor oameni morţi, pe baza cărora erau decontate cheltuieli false, începând de miercuri, 4 mai, până în data de 20 mai, vor avea loc unor ample acţiuni de control la spitalele şi la furnizorii de asistenţă medicală din Regiunea de Vest şi din întreaga ţară. Controalele vor viza corespondenţa între serviciile solicitate pentru decontare şi cele efectuate în mod real. Unităţile sanitare trebuie să se afle în relaţie contractuală cu casele de asigurări.
Până în data de 20 mai, ministrul Sănătăţii aşteaptă, din partea reprezentanţilor CNAS,  un raport complet pe această temă.
În ultima perioadă, există mai multe suspiciuni privind decontarea unor servicii medicale de către unele spitale sau cabinete medicale fără ca acestea să fie efectuate, iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este instituţia care are obligaţia de a urmări colectarea şi folosirea eficientă a Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.
MS a cerut ca, în cazul constatării unor nereguli de la prevederile legale sau a fraudării sistemului, reprezentanţii CNAS să sesiseze instituţiile abilitate.

Comentarii

comentarii