Acasă Actualitate Știți persoana potrivită pentru a face din nou din Timișoara orașul parcurilor...

Știți persoana potrivită pentru a face din nou din Timișoara orașul parcurilor și al florilor? Se caută grădinar-șef

DISTRIBUIȚI

Venit în anul 1891, la Timișoara, la Expoziția Agricolă, împăratul Franz Josef este profund impresionat de calitatea muncii lui Wilhelm Mühle unul dintre cei mai emblematici grădinari și florari ai orașului. Împăratul îl decorează și îi acordă prețiosul titlul de furnizor oficial de roze pentru Curtea imperială de la Viena.

După decenii întregi în care această poziție a lipsit e timpul să acordăm din nou importanța cuvenită spațiilor verzi din Timișoara – susține Primăria Timișoara.

Știți persoana potrivită pentru a face din nou din Timișoara orașul parcurilor și al florilor într-o viziune modernă, adaptată timpurilor în care trăim?

Primăria Timișoara a scos la concurs postul de grădinar șef al orașului. Da, acel post despre care s-au spus atâtea bazaconii în ultimul timp e scos la concurs.

”Căutăm absolvent într-una din specializările: arhitectura peisajului, amenajarea și planificarea peisajului sau peisagistică, cu master și cu minim șapte ani de experiență. Rolul său va fi să elaboreze o viziune peisagistică modernă a orașului împreună cu specialiștii și să o pună în practică”, îndeamnă primarul Dominic Fritz.

Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii verzi, reconstrucția ecologică a spațiilor verzi degradate, conservarea biodiversității sau creșterea spațiului verde per cap de locuitor prin metode tradiționale – cum sunt amenajarea de noi parcuri și spații verzi în cartiere, dar și prin metode inovative – spații și clădiri înierbate, acoperișuri verzi, micro-păduri urbane, grădini verticale etc. fac parte din fișa postului.

”Avem nevoie de un om vizionar dar practic în același timp, deschis pentru colaborarea cu specialiștii din domeniu, deloc impresionabil la obstacole, un partener de dialog cu cetățenii și pasionat de Timișoara.

Așteptăm de la viitorul grădinar șef să continue tradiția marilor grădinari care au făcut din Timișoara orașul florilor și al parcurilor. Parcul Rozelor, Grădina Botanică, salba de parcuri de pe malul Begăi, aliniamentele stradale de pe marile bulevarde, aranjamente peisagistice de excepție, sute de soiuri de flori și arbuști ornamentali create în serele lor și plantate în oraș – toate au fost inovative și moderne la vremea lor și s-au bazat pe creativitatea și munca acestor grădinari”, mai spune Fritz. Anunțul de concurs este aici https://bit.ly/390uQ91

 

Comentarii

comentarii