Acasă Eveniment Strategii pentru atragerea părinţilor la şcoală

Strategii pentru atragerea părinţilor la şcoală

DISTRIBUIȚI

Specialişti în protecţia copilului, din educaţie, sănătate, justiţie, biserică, poliţie, agenţia antidrog, Clubul Rotary Timişoara, Prefectura şi Consiliul Judeţean Timiş au fost prezenţi vineri, 18 noiembrie, alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş, pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, la Prefectura Timiş.
Părinţii trebuie să se implice

De ce sunt încălcate drepturile copiilor, începând din familie? – a fost o întrebare la care s-a căutat un răspuns. Cei prezenţi au fost de acord că e nevoie de o strategie comună, la care să participe toate instituţiile abilitate din Timiş. Marin Popescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar General (ISJ) Timiş, a fost de părere că în procesul educaţiei copiilor trebuie ca şi părinţii să se implice. De cele mai multe ori, drepturile copiilor nu sunt respectate, în primul rând, de familie. E deranjant că părinţii nu sunt alături de profesori, decât în cazurile izolate, când sunt încălcate drepturile copiilor. “E nevoie de o strategie să atragem părinţii la şcoală”, a spus Popescu. Rodica Negrea, directorul DGASPC Timiş, a întărit ideea şi a precizat că parteneriatul părinte – copil – şcoală –profesori e cel mai bun lucru. E nevoie de o strategie pentru ca părinţii să fie conştientizaţi că şcoala nu e ruptă de familie. Preotul Cristian Pavel, din cadrul Mitropoliei Banatului, a precizat că e nevoie ca eforturile instituţiilor statului şi ecleziastice să se întregească într-o strategie comună pentru educaţia şi protecţia copiilor, unde principiile moral-creştine să aibă importanţă. Dezbaterea a fost urmată de premierea partenerilor DGASPC Timiş implicaţi în promovarea drepturilor copilului şi în susţinerea copiilor aflaţi în dificultate.

Declaraţia Drepturilor Copiilor, adoptată în 1959

Adunarea Generală a ONU a recomandat în 1954 rezolutia 836 (IX) ca toate ţările să sărbătorească o zi universală a copiilor, care sa fie celebrată ca zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii din toată lumea şi zi a promovării bunăstării copiilor lumii. Data de 20 noiembrie marchează ziua în care Adunarea Generală a adoptat Declaraţia Drepturilor Copiilor (în 1959) şi Convenţia Drepturilor Copiilor (în 1989). Amintim că Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) a prelungit termenul de înscriere pentru candidaţii celor două concursuri lansate în cadrul Festivalului Drepturile Copilului, până la data de 20 noiembrie. În cadrul acestui proiect se va acorda, pentru prima dată în România, Premiul Drepturile Copilului unei persoane care a militat pentru drepturile copilului, care a luptat pentru respectarea acestora şi a contribuit la schimbarea vieţii copiilor. Rezultatele vor fi făcute publice în timpul Galei Premiului pentru Drepturile Copilului, care va avea loc pe data de 9 decembrie 2011, la Bucureşti. Metodologia de organizare a acestui concurs poate fi consultată pe pagina web a FONPC-ului – www.fonpc.ro,

   

 

Comentarii

comentarii