Acasă Cultura Street Delivery 2019: Poezia e în stradă – timp de trei zile,...

Street Delivery 2019: Poezia e în stradă – timp de trei zile, la Timișoara

498
DISTRIBUIȚI

A 13-a ediție Street Delivery 2019 Timișoara: Poezia e în stradă are loc, în perioada 20 -22 septembrie, pe strada George Coșbuc, de la strada Pavel Chinezu, la Piața Țepeș Vodă.

Evenimentul care se bucură de tot mai mare succes an de an se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului.

Plus doza firească de distracție.

”Îți aduci aminte în liceu când ne-ntreba profa de română: Ce-a vrut să spună poetul? și ne fâstâceam în comentariile criticilor, când noi abia înțelegeam titlul poeziei, apăi să mai pricepem și cotloanele lirice ascunse între rime?

Comentezi și comentezi, ca un chibiț, până îți dai seama că niciun critic literar nu e îndeajuns de bun cât să-ți descifreze ție metaforele și enigmele citadelei.

Pentru că orașul, ca poezia, se înțelege pe deplin atunci când îi traversezi străzile la pas, cu penița-n mână. Atunci când îl cunoști față-n față, nu bară la bară.

Atunci când îl creezi, nu când stai să-l comentezi străduindu-te să te înghesui în baremul altora. Să nu mai comentăm orașul! Să-l compunem!”, îndeamnă tinerii de la Street Delivery 2019 Timișoara.


Comentarii

comentarii