Acasă Actualitate Subprefectul Ionescu cere gratuitate totală pe noile autobuze electrice din Timișoara

Subprefectul Ionescu cere gratuitate totală pe noile autobuze electrice din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Timișoara a început să primească, încă de la finalul anului trecut, noile autobuze electrice produse de turcii de la Karsan, achiziționate de Ministerul Dezvoltării. În curând, acestea ar și urma să intre în circulație. În aceste condiții, miercuri, 22 martie, subprefectul Sorin Ionescu (PSD) cere ca timișorenii să circule gratuit cu acestea. În opinia social-democratului, astfel s-ar încuraja serios folosirea transportului în comun și s-ar decongestiona traficul.

Iată care ar fi, mai exact, opinia social-democratului, exprimată într-o postare pe rețelele de socializare:

„Noile mijloace electrice de transport în comun trebuie să fie utilizate de cetățeni în mod gratuit!

În curând, conform celor spuse de reprezentanții administrației publice locale încă din luna decembrie a anului trecut, urmează ca primele autobuze electrice, vopsite în galben-negru-alb, să fie puse în circulație pe traseele din Timișoara.

Solicit administrației publice locale să le pună la dispoziția locuitorilor Timișoarei și nu numai, în vederea transportului în comun, în mod gratuit. Prin această facilitate, locuitorii orașului ar putea fi încurajați să lase mașinile acasă și să utilizeze transportul în comun pentru a se deplasa spre și dinspre locurile de muncă. Iar dacă obținem acest rezultat, putem spune că o astfel de măsură ar conduce la creșterea calității aerului în Timișoara.

Cele 44 de autobuze electrice dețin podea integral coborâtă şi astfel pot să ofere facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Mai mult decât atât, având culorile ce definesc titlul de «Capitală Culturală Europeană 2023», aceste mijloace de transport în comun vor fi o bună promovare prin transportul gratuit al turiștilor ce ne vor onoara prin vizitarea orașul nostru.

Reamintesc faptul că valoarea totală a proiectului este de peste 226 de milioane de lei, iar finanţarea nerambursabilă este în valoare de aproximativ 185 de milioane de lei. Contribuţia totală a Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este de 720.000 lei, iar a Municipiului Timişoara este de 178.407 lei”.

Comentarii

comentarii