Acasă Eveniment Succes evident al campaniei “Nu te pune cu jimbolienii!” (I)

Succes evident al campaniei “Nu te pune cu jimbolienii!” (I)

DISTRIBUIȚI

FOTO

Sute de elevi ai Şcolii I –VIII din Jimbolia au primit cu mare entuziasm şi interes mesajul campaniei de protecţie a mediului “Nu te pune cu jimbolienii!”, miercuri, 30 martie, lansată de către Clubul Rotary Jimbolia, Primăria Jimbolia şi susţinută de către Smithfield Ferme, Clubul Rotary Timişoara şi ZIUA de Vest. Copiii au fost foarte deschişi la ideile prezentate, au pus întrebări şi au promis că vor respecta mediul şi curăţenia în Jimbolia.

Copiii – agenţii 007 ai campaniei – vor proteja mediul

“Iubim oraşul, nu îl murdărim!”, “Ne plac forile, nu le rupem!”, “Nu aruncăm ambalajele la întâmplare!”, “Nu stricăm spaţiile verzi”, “Nu distrugem coşurile de gunoi, nici băncile din parcuri” sau “Nu mâncăm seminţe pe stradă!”- sunt mesajele de bază pe care copiii, agenţii 007 ai campaniei, au fost de acord să le respecte. “Ce faceţi când vedeţi o persoană pe stradă că aruncă deşeurile pe jos sau mucul de la ţigară?”. “Bună ziua, domnule, aţi pierdut ceva!”, aşa au răspuns micuţii că vor proceda, într-o astfel de situaţie. O observaţie foarte interesantă a elevilor a fost că, în Jimbolia, se aruncă ambalaje şi mucuri de ţigară pe jos, fiindcă nu sunt coşuri de gunoi stradale. “Prin respectarea sloganurilor proiectului “Nu te pune cu jimbolienii!” să le daţi o lecţie de demnitate tuturor. Noi suntem mândri că suntem din Jimbolia, nu aruncăm deşeuri şi ambalaje pe jos, nu facem murdărie, iar celor care fac le atragem atenţia, prin zâmbet, ironie şi autoironie, pentru ca oraşul – străzile şi spaţiile verzi – să nu fie “pictate” cu hârtii, chiştoace, pet-uri şi alte deşeuri. Prin aceste atitudini schimbăm lumea”, i-a sfătuit pe elevi Lia Lucia Epure, vicepreşedintele Clubului Rotary Timişoara.

Şcoala sprijină campania “Nu te pune cu jimbolienii!”

La începutul săptămânii Primăria Jimbolia a plantat pe străzile oraşului primele 10 indicatoare cu îndemnurile campaniei. De aceea, Adrian Popa, secretarul executiv al Clubului Rotary Jimbolia, le-a propus un concurs cu premii elevilor din clasele I –VIII, care vor reuşi să le găsească pe toate şi să indice şi străzile exact. “Am pornit această campanie de protecţia mediului în Jimbolia şi dorim ca şi voi, elevii, să fiţi alături de noi fiindcă, peste câţiva ani, voi veţi fi cetăţenii de bază ai Jimboliei şi ai ţării şi avem nevoie de un mediu curat”, i-a îndemnat Balica Cimeron, secretarul Clubului Rotary Jimbolia.
Conducerea Şcolii I –VIII Jimbolia a fost încântată de implementarea acestui proiect în oraş şi în rândul elevilor. Prof. Mihaela Giambazu, directorul unităţii şcolare, a declarat că şcoala va sprijini promovarea campaniei în rândul elevilor, va încerca să vină cu idei noi şi va organiza un concurs de protecţia mediului, privind îndemnurile proiectului, iar copiii care vor câştiga vor fi premiaţi. Lia Lucia Epure a sugerat că acei elevi vor fi invitaţi la Clubul Rotary Timişoara şi chiar la TV.  Jimbolienii – atât copiii, cât şi cetăţenii maturi recunosc că oraşul suferă din cauza poluării pe care o face cetăţeanul din neglijenţă sau dintr-o etică eronată faţă de mediu. Se observă în intersecţii, pe marginea străzilor sau în parcuri că sunt hârtii, mucuri de ţigări, sticle, coji de banane sau pet-uri. Atitudinea faţă de estetica străzii este aproape de zero, de aceea, Jimbolia trebuie să devină una dintre „capitalele verzi ale ţării şi Europei!”. După succesul campaniei „Nu te pune cu timişorenii”, cluburile Rotary au decis  să fie extinsă în Jimbolia, cu denumirea “Nu te pune cu jimbolienii!”. De la primele acţiuni, campania s-a bucurat de un succes deplin în localitate. Cu mare interes a fost primită şi de elevii de la Liceul din Jimbolia, dar despre acest subiect ZIUA de Vest va scrie în ediţia de vineri.
 

{vsig}galerie/nu te pune cu jimbolienii{/vsig}

Comentarii

comentarii