Acasă Actualitate UPDATE: Arbitrul timişorean Tiberiu Lajos a fost la DNA – Arbitrii Sorin...

UPDATE: Arbitrul timişorean Tiberiu Lajos a fost la DNA – Arbitrii Sorin Corpodean si Marcel Savianu – retinuti de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

Lajos schimbat după vizita la DNA:
Arbitrul timișorean Tiberiu Lajos a ajuns în această dimineață în fața procurorilor DNA din Pitești. Lajos apare pe o listă cu arbitrii care ar fi luat mită, în cazul șoc al fotbalului românesc, Caz în care au fost deja arestați un patron de fotbal și președintele arbitrilor. După mai bine de trei ore Lajos a ieșit din sediul DNA. Mult schimbat, a refuzat să facă aproape orice declarație explicită. Acuzat după un meci fără probleme…

“Nu vreau să se interpreteze, nu mai vreau să dau declarații. Sunt târât în niște lucruri murdare pe care nu mi le doresc. Sunt nevinovat și nu vreau să discut despre acuze sau termene”, ne-a declarat la scurt timp după ce a ieșit de la audieri, arbitrul Lajos.
Procurorii DNA se pare că-l bănuiesc pe Lajos pentru o partidă pierdută chiar de echipa… celui care ar fi dat banii. Pentru meciul Gloria Bistrița – FC Argeș: 2-0, s-a spus că Lajos ar fi luat 3.000 de dolari de la Penescu, patronul arestat al lui FC Argeș.
Lajos nu a putut să apară mai repede la DNA, din cauza morții fulgerătoare a tatălui său. Timișoreanul a fost reținut de la delegări după ce s-a spus că a greșit grav în partida Gaz Metan Mediaș – Dinamo: 2-2.

Arbitrii Sorin Corpodean si Marcel Savianu – retinuti de procurorii DNA

Încă două mandate de reţinere în dosarul "Mită pentru arbitri". După o audiere de câteva ore la DNA, arbitrul Marcel Savaniu a ieşit cu cătuşe la mâini.
Savaniu a fost reţinut pentru 24 de ore, acuzat că a primit mită.
La scurt timp, centralul Sorin Corpodean a fost de asemenea reţinut pentru 24 de ore. Acesta nu a dorit să facă nicio declaraţie la ieşirea din sediul DNA.
Pe lângă Marcel Savaniu, la DNA Piteşti au fost audiaţi şi arbitrii Aurelian Bogaciu şi Tiberiu Lajos.
Tot miercuri, vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, a sosit şi el la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Marcel Savaniu a fost reţinut de către procurorii anticorupţie, pentru 24 de ore în dosarul privind corupţia din arbitraj. El este acuzat că ar fi primit mită 3.000 de dolari pentru a favoriza în anumite partide echipa FC Argeş, patronată de Cornel Penescu.
Marcel Savaniu este cel de-al patrulea arbitru care s-a prezentat pentru audieri la Serviciul teritorial Piteşti al DNA. La intrarea în sediul instituţiei, el se declara încrezător în justiţie.
Aurelian Bogaciu, un alt arbitru acuzat în acelaşi dosar, a ajuns la sediul DNA Piteşti, însoţit de avocatul său. După aproximativ o oră de discuţii cu procurorii, Bogaciu a părăsit sediul DNA fără să facă declaraţii.
La audieri au venit şi arbitrii Tiberiu Lajos şi Sorin Corpodean, dar şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor Marcel Lică.
Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin şi fostul director OPC Argeş, Cristian Libertatu vor rămâne în continuare în arest preventiv. Tribunalul Argeş a respins cererile de eliberare sub control judiciar.
Patronul echipei FC Argeş Cornel Penesccu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pe 14 aprilie. Ei sunt acuzaţi de dare şi luare de mită.
Sursa: Antena3

Comentarii

comentarii