Acasă Actualitate Sute de locuri vacante de medici şi astenţi medicali, în Timiş

Sute de locuri vacante de medici şi astenţi medicali, în Timiş

DISTRIBUIȚI

De vineri, 18 martie
Un număr de 113 posturi vacante pentru medici specialişti şi 471 de posturi vacante de personal mediu sanitar există în Timiş, începând de vineri, 18 martie, iar la nivel naţional, 678 de medici şi 2.086 de asistenţi medicali vor putea opta pentru posturi în cadrul căminelor pentru persoanele vârstnice, nou înfiinţate, sau pentru posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate.

185 de locuri vacante pentru infirmiere

Personalul din unităţile sanitare eligibile pentru accesarea noului program guvernamental de finanţare a căminelor pentru persoane vârstnice au la dispoziţie, începând de vineri, 18 martie, posturile vacante pentru care pot opta la redistribuire. În Timiş, cele mai multe posturi pentru medici sunt în specialităţile anestezie şi terapie intensivă,10; cardiologie, 11; psihiatrie, 12; medicină generală,10; medicină de laborator, 4. Pentru farmacişti sunt 4 posturi vacante, iar 14 posturi vacante sunt pentru logopezi, sociologi, profesori CFM, kinetoterapeuţi, asistenţi sociali. De asemenea, există posturi vacante pentru personal auxiliar sanitar, din care infirmiere 185, îngrijitoare 120 şi şoferi 40.  Condiţiile în care se va realiza procesul de redistribuire, etapele şi paşii pe care personalul sanitar trebuie să îi facă pentru ocuparea unui post vor fi aprobate până marţi, 22 martie, prin ordin al ministrului Sănătăţii. Redistribuirea propriu-zisă a personalului va începe în data de 1 aprilie 2011, se va desfăşura în mai multe etape şi va dura cel mult 60 de zile.

Programul

“Aşa cum am promis, săptămâna trecută, publicăm din timp posturile vacante unde se poate organiza redistribuirea, astfel încât informaţia să poată ajunge la fiecare dintre cei implicaţi. Vreau să subliniez încă o dată că, în sistemul de Sănătate, avem nevoie de personal medical şi niciun medic sau asistent medical nu este în pericol de a-şi pierde postul”, a afirmat  Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, vineri, 18 martie. Reamintim că, la propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul României a aprobat, în data de 9 martie 2011, un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat. Programul ”Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice” se adresează, în primul rând, autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale, care pot decide până la data de 31 martie dacă se înscriu în acest program şi doresc înfiinţarea de cămine pentru persoane vârstnice, prin transformarea a 67 de spitale pe care le au în subordine şi care sunt menţionate în Hotărârea de Guvern 212/2011, adoptată de Guvernul României.

Comentarii

comentarii