Acasă Economic Târg de produse tradiționale maramureșene la real,- Timișoara

Târg de produse tradiționale maramureșene la real,- Timișoara

DISTRIBUIȚI

În acest weekend, cele două magazine real,- din Timișoara găzduiesc din nou târgul de produse tradiţionale şi ecologice sub genericul ”Savoarea gustului de odinioară”, cu participarea a 9  producători locali de specialităţi tradiţionale ardeleneşti şi maramureşene din judeţele Maramureş şi Satu-Mare.

 „Târgurile de produse ecologice din zona Maramureş au devenit deja o tradiţie de succes în cadrul magazinelor real-, din toată ţara, clienţii real,- familiarizându-se deja cu bunătăți precum dulceața de ceapă roșie sau usturoi, struguri și prune murate, dulcețuri din muguri de brad, menta sălbatica. Mai mult, târgul tradiţional s-a îmbogăţit cu noi produse, prin alăturarea a trei noi producători atestaţi tradiţional, respectiv brânzar, meşter olar, pălincar. Îi invitam pe clienții noștri sa se bucure de noile sortimente tradiționale maramureșene:  sucurile ecologice de cătină, și produsele din lapte de capră nepasteurizat” a declarat Cosmin Voicu, Manager Departament Producători Locali. Ioan Tătăran, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş a declarat despre gustul autentic al produselor: „Facem lucrurile cu mult drag şi cu grijă la fiecare detaliu, după reţetele şi după modelele pe care le-am învăţat de la bătrânii noştri, de zeci şi sute de ani. Tocmai de aceea vă spun sigur că producţia tradiţională şi ecologică de la noi este mult mai valoroasă decât cea similară din Vest, pentru că noi o facem în sistemul tradiţional, manual, în cantităţi mici şi cu ingrediente adevărate, nu într-un sistem industrial şi automatizat. De-asta le şi plac produsele noastre atât de mult oamenilor.” La târgul de produse tradiţionale şi ecologice de la de la real,- Timisoara se găsesc peste 150 de produse tradiționale și ecologice: delicatese din carne (inclusiv jumări sau mezeluri tradiţionale), prăjituri de casă (cu brânză, măr, nuci, mac), diverse varietăţi de miere, dulceţuri de afine, coacăze, nuci verzi sau delicatese precum dulceţurile de piper alb, ceapă roşie, usturoi sau ardei iute, siropuri naturale de cătină, afine, muguri de brad, mentă sălbatică, soc, mure, trandafiri etc., dar şi sosuri ardeleneşti dulci sau picante, zacuscă, pită tradiţională şi cozonaci cu diferite umpluturi. Timișorenii sunt acum invitați să încerce și sucurile ecologice de cătină, în diferite combinaţii speciale cu miere, morcovi etc. și produsele din lapte de capră nepasteurizat (lapte, iaurt, brânza, telemea, urdă, cașcaval, brânza cu mirodenii).

Comentarii

comentarii