Acasă Actualitate Taxa de intrare pe ştrand, criticată la Arad

Taxa de intrare pe ştrand, criticată la Arad

DISTRIBUIȚI

Arădenii plătesc prea mult ca să poată intra pe ştrand. La ştrandul „Neptun” din Arad, preţul biletului de intrare a crescut la 10 lei pe zi pentru accesul la bazine şi a rămas de 2,5 lei pe zi pentru accesul doar la zona comercială şi căsuţe. PSD Arad iniţiază o campanie pentru anularea taxei de acces în zona comercială a Ştrandului „Neptun”, iar PNL consideră că taxa de intrare la bazine va trebui neapărat modificată şi va iniţia un proiect de hotărâre de consiliu local municipal în acest sens. Social-democraţii arădeni iniţiază o campanie care să ducă la anularea biletelor de intrare în zona comercială a ştrandului, în urma solicitărilor primite din partea tinerilor, pentru care taxa de intrare, chiar dacă este modică, reprezintă un impediment.

„Arădenii, în special tinerii, elevi sau studenţi, nu au bani”

„Trebuie să înţelegem că arădenii, în special tinerii, elevi sau studenţi, nu au bani. Am văzut că autorităţile locale spun cu aroganţă că nu e mult 2,5 lei, nu e mult 10 lei. Dar foarte mulţi arădeni nu mai merg în zona comercială a ştrandului pentru că se percepe, nejustificat, un bilet de intrare. Vom iniţia o campanie susţinută în acest sens”, a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad. PSD Arad va porni, într-o primă fază, o campanie de strângere de semnături pentru anularea biletelor de acces în zona comercială a ştrandului, în special prin organizaţia municipală TSD. Social-democraţii vor să strângă peste 3.000 de semnături. Dacă această iniţiativă va fi susţinută masiv de arădeni, va fi iniţiat un proiect de hotărâre în cadrul CLM Arad, prin consilierii municipali ai PSD. PSD respinge motivaţia în baza căreia se percep bilete pentru accesul în zona comercială. „Autorităţile susţin că sunt cheltuieli speciale, cu salubrizarea şi iluminatul public. În ritmul acesta, se vor percepe bilete şi pentru cei care se plimbă pe Malul Mureşului sau în parcurile oraşului. Acolo sunt agenţi economici care plătesc taxe şi impozite. Şi arădenii care merg la ştrand plătesc taxe şi impozite. Din moment ce orice om care îşi petrece timpul liber în zona comercială a ştrandului plăteşte orice serviciu de care beneficiază, nu este normal să mai plătească şi bilet de intrare”, a argumentat Dorel Căprar.

Preţul va ţine clienţii departe de ştrand

PNL Arad critică taxele mari de intrare pe ştandul arădean. Liberalii sunt nemulţumiţi de faptul că intrarea pe ştrand costă în acest an 10 lei, o sumă mult prea mare pentru buzunarele arădenilor, aflaţi în criză economică. „Zilele trecute, reprezentanţii administraţiei locale declarau că preţul de 10 lei pentru un bilet de acces în zona bazinelor din incinta Ştrandului Neptun este unul mic. Faptul că primăria a investit nişte bani în zona bazinelor este o chestiune normală şi nu trebuia să implice şi o majorare a tarifelor. Îi întrebăm pe reprezentanţii administraţiei locale ce preţ ar fi corect în condiţiile în care mulţi arădeni nu îşi permit să îşi cumpere nici măcar alimentele de bază? Trebuie să te gândeşti la potenţialul financiar al cetăţenilor când majorezi un tarif”, a declarat Ionel Ciupe, vicepreşedinte PNL Arad. El a explicat că majorarea tarifelor la intrarea pe ştrand îl va transforma dintr-o zonă de agrement modernizată pe bani publici, într-una exclusivistă. Liberalii vor iniţia un proiect de hotărâre de consiliu local municipal, pentru ca biletele de intrare pe ştrand să fie accesibile tuturor. „Majorarea tarifelor nu face altceva decât să restricţioneze accesul arădenilor la această bază de agrement. Vom promova o hotărâre de Consiliu Local Municipal în vederea reducerii tarifelor”, a declarat vicepreşedintele PNL Arad,  Ionel Ciupe.

Comentarii

comentarii