Acasă Cultura Teatrul German cu “Pool (no water)” la Festivalul Underground

Teatrul German cu “Pool (no water)” la Festivalul Underground

DISTRIBUIȚI

Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) a fost invitat la Festivalul de Teatru de Cameră şi Underground ARAD-FUN cu premiera pe ţară a piesei regizată de Alexandru Mihăilescu, „Pool (no water)”, de Mark Ravenhill. Spectacolul va fi susţinut la Arad joi, 14 mai, ora 19, în sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“. „Pool (no water)” este o piesă de teatru experimental, care a avut premiera pe ţară în octombrie 2008 la Teatrul German de Stat Timişoara. “Raportul dintre morală şi creaţie, succesul şi eşecul, pragmatismul în artă, prietenia şi trădarea, dar şi consumul de droguri sunt temele centrale ale acestui text extrem de formal şi experimental al dramaturgului Mark Ravenhill.
O celebră artistă se aruncă în piscina goală şi este internată în stare de inconştienţă la spital. Prietenii ei, artişti, descoperă în corpul mutilat al femeii punctul de plecare pentru crearea unei opere de artă. Cu aparatul de fotografiat, tinerii documentează luni în şir evoluţia bolii, „miracolul vindecării“, cu speranţa la faima viitoare.
Atmosfera e dominată de o serie de contradicţii.
Graniţa dintre iubire şi ură, fericire şi disperare, invidie şi dispreţ se dovedeşte a fi foarte şubredă”, ne spune Astrid Weisz, referent literar TGST.
Piesa este interpretată de Christine Cizmaş, Ioana Iacob, Ramona Olasz, Horia Săvescu, şi Radu Vulpe. Scenografia şi costumele sunt semnate de Bagoly Zsuzsanna, coregrafia de Javier Opazo (a.G. aus Berlin), video de Levente Kozma & Alexandru Mihăescu. Spectacolul va fi tradus simultan în limba română.

Comentarii

comentarii