Acasă Economic Telekom prelungește termenul-limită pentru depunerea ofertelor pentru pachetul de 24 de proprietăți...

Telekom prelungește termenul-limită pentru depunerea ofertelor pentru pachetul de 24 de proprietăți imobiliare scoase la vânzare și reînchiriere

DISTRIBUIȚI

Telekom Romania Communications prelungește până la 17 august termenul-limită pentru depunerea ofertelor pentru pachetul de 24 de proprietăți imobiliare scoase la vânzare și reînchiriere. Până la 17 august, entitățile interesate pot depune oferte pentru pachetul de proprietăți imobiliare ale Telekom Romania Communications scoase la vânzare urmată de închirierea parțială a acestora. Pachetul complet cuprinde 24 de proprietăţi din București și alte şapte oraşe: Bacău, Constanţa, Oradea, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Timişoara. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit pentru a da posibilitatea potențialilor cumpărători să pregătească documentația necesară, dată fiind complexitatea pachetului.
Ofertele pot fi depuse pentru întregul pachet de 24 de proprietăți și/sau pentru un sub-pachet de 17 proprietăţi. Întregul pachet are o suprafață utilă totală de 46,500 m2 și un preț de pornire de aproximativ 26,3 milioane Euro (fără TVA), stabilit de evaluatori independenți. Sub-pachetul de 17 proprietăţi are o suprafață utilă totală de 35,100 m2 și un preț de pornire de 21,6 milioane Euro.
Contractele de închiriere către terțe părți aflate în derulare vor fi preluate de câştigătorul licitaţiei, fără modificarea clauzelor, acesta din urmă având astfel asigurat un flux constant de venituri. În plus, Telekom Romania Communications va închiria anumite spații ale clădirilor care găzduiesc echipamente tehnice, birouri și spații comerciale, astfel că tranzacția nu va genera discontinuități în activitatea companiei. Suprafețele ce urmează a fi închiriate de Telekom Romania Communications reprezintă 45% din suprafața utilă a clădirilor pentru pachetul de 24 de proprietăți și 48% pentru pachetul de 17 proprietăți. La acestea se adaugă suprafețele închiriate către terțe părți, care reprezintă 17% din suprafața utilă a clădirilor pentru pachetul de 24 de proprietăți, respectiv 22% pentru cel de 17 proprietăți.
Ofertele trebuie însoțite de documente de eligibilitate, inclusiv scrisori de garanție. Câştigătorul licitaţiei va fi desemnat în urma celei mai bune oferte de preţ pentru achiziție, nivel al chiriei percepute pentru imobile, cumulate cu alte condiţii relevante.
Punerea spre vânzare urmată de închirierea parțială a anumitor spații din imobilele incluse în pachetul de proprietăți imobiliare face parte din strategia Telekom Romania de capitalizare a acestor active. Suma care va fi obţinută din vânzarea pachetului de proprietăţi va fi direcţionată spre investiţii necesare derulării activităților telecom. În 2014, Telekom Romania a vândut 28 din activele sale imobiliare, obținând 11,6 milioane Euro, aceste fonduri fiind destinate investiţiilor pentru activitatea de bază a companiei.
Mai multe detalii despre pachetul de active imobiliare, precum și lista completă a proprietăţilor din portofoliu aflate în vânzare sau oferite spre închiriere pot fi consultate pe website-ul dedicat al companiei: http://www.realestate.telekom.ro/ro/.

Comentarii

comentarii