Acasă Economic Țeparul Cazacu din Alioș lovește din nou. De la Dumbrăvița

Țeparul Cazacu din Alioș lovește din nou. De la Dumbrăvița

5758
DISTRIBUIȚI

În 2015, Alexandru Liviu Cazacu avea 21 de ani şi locuia în satul Alioş, comuna Maşloc, judeţul Timiş. Pe 17 august, la 6 zile după aniversarea zilei de naştere, a reuşit să înmatriculeze prima firmă din viaţa lui – A&A CAZACU GROUP SRL-D (CUI: 34895571). Sediul social era la el acasă şi urma să se ocupe de “activităţi de întreţinere peisagistică“, iar formularea A&A din nume sugerează că (neoficial) ar mai fi cineva băgat în afacere, în afară de Alexandru.

Pentru anul 2015, A&A CAZACU GROUP SRL-D a raportat venituri de 6.050 lei şi cheltuieli de 11.559 lei, iar pierderea totală a urcat la 5.691 lei. Datoriile la 31 decembrie 2015 se cifrau la 22.585 lei, în timp ce valoarea creanţelor era 0 (zero). Demn de menţionat este că societatea nu a avut angajaţi, ceea ce înseamnă că nu a beneficiat de finanţare în cadrul programului “Prima firmă”.

Referitor la anul 2015, mai trebuie semnalat faptul că în luna decembrie au fost consemnate la CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) primele două bilete la ordin refuzate la plată.

Dacă în primul trimestru din 2016 nu a mai avut treabă cu CIP, probabil din cauza lipsei de activitate pe timp de iarnă, firma lui Alexandru Liviu Cazacu a reînceput “să-şi onoreze” partenerii de afaceri cu bilete la ordin fără acoperire începând cu luna aprilie. Până la finalul anului a mai înregistrat 11 incidente, astfel că situaţia finală este următoarea: 13 bilete la ordin refuzate la plată, în valoare de 131.481,67 lei.

Demn de remarcat este faptul că suma refuzată la plată este la fel cu suma asumată, ceea ce înseamnă că A&A CAZACU GROUP SRL-D nu a avut niciun leu în cont, aspect care demonstrează că este vorba de ţepe premeditate.

Pe 8 februarie 2017, unul dintre creditorii ţepuiţi, FIADE SRL Timişoara (CUI: 17793571), a solicitat aplicarea Legii 85/2014, precizând în cererea introductivă că A&A CAZACU GROUP SRL-D “îi datorează suma de 73.786,52,17 lei, reprezentând debit principal, la care se adaugă penalităţi de întârziere de 0,10%/zi de întârziere, conform contractului de închiriere utilaje nr.134/08.02.2016, calculate de la data scadenţei facturilor şi până la data deschiderii procedurii insolvenţei”.

Între timp, A&A CAZACU GROUP SRL-D a fost radiată, după ce a trecut prin procedura de faliment, şi culmea e că Tribunalul Timiş a respins cererea de atragere a răspunderii patrimoniale, formulată de lichidatorul judiciar C.I.I. BRADU NICOLETA-DORINA împotriva fostului administrator Alexandru Liviu Cazacu. Această sentinţă a fost pronunţată pe 18 septembrie 2018 şi nu a fost publicată în BPI, ceea ce înseamnă că încă este în termenul de apel… dar e greu de crezut că lichidatorul judiciar va ataca decizia primei instanţe – Dosar nr.1052/30/2017/a1.

Pe baza sesizărilor primite de la cititori, SUPERVIZOR.ro, a semnalat faptul că Alexandru Liviu Cazacu şi-a mutat/extins ţepele pe SIG DROMUS CONSTRUCT SRL-D Alioş (CUI/CIF: 36157481) şi PROMT-CONSTRUZIONI TIMIŞOARA SRL Alioş (CUI/CIF: 37778703), firme oficial controlate de Elena Alina STOICA, respectiv Maria Cazacu.

În ceea ce priveşte aceste două societăţi, trebuie reţinut că la ora actuală sunt în funcţiune, ceea ce înseamnă că pot trage ţepe în continuare. Pe portalul instanţelor de judecată existe mai multe procese intentate de creditori acestor două debitoare, dar nu a fost depusă nicio cerere de insolvenţă… probabil pentru că Alexandru Liviu Cazacu a rămas “un găinar”, iar ţepele lui nu depăşesc pragul cerut de Legea 85/2014 (40.000 lei).

În martie 2018, Alexandru Liviu Cazacu şi Elena Alina STOICA înfiinţează o nouă firmă – TRABAG VEST SRL (CUI/CIF: 39044169), cu sediul social în satul Dumbrăviţa, comuna Dumbrăviţa, DJ 691, fosta Fermă Avicolă nr.10, poziţia A5/1-etaj, judeţul Timiş. Desigur, obiectul principal de activitate este din zona construcţiilor. Elena Alina STOICA este patroana de la SIG DROMUS CONSTRUCT SRL-D şi… figurează cu domiciliul în satul Măru Roşu din judeţul Mehedinţi. Ea deţine 20% din TRABAG VEST SRL, dar atribuţii de administrator are doar Alexandru Liviu Cazacu.

Această nouă societate a lui Cazacu a fost dată deja în judecată, de creditoarea B.N.BUSINESS SRL Arad (CUI/CIF: 10933694), o firmă de birotică şi papetărie cu afaceri de peste 10 milioane euro (în 2017). Aspect confirmat şi de o sesizare a unei persoane care a încheiat un contract cu TRABAG VEST SRL (semnat de Cazacu), a plătit o sumă de bani pentru efectuarea unor lucrări… şi acum nu mai răspunde nimeni la telefon!

Ţinând cont de cele scrise mai sus… grijă mare la TRABAG VEST SRL şi la orice afacere pe care intenţionaţi să o încheiaţi cu firmele controlate oficial sau prin interpuşi de ţeparul Alexandru Liviu Cazacu!

Sursa: supervizor.ro

Comentarii

comentarii