Acasă Actualitate Terasele se deschid la 1 iunie! Urmează și alte două etape de...

Terasele se deschid la 1 iunie! Urmează și alte două etape de relaxare în sectorul ospitalității

831
DISTRIBUIȚI

Astăzi, 18 mai, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții industriei ospitalității. Patronii din sectorul HoReCa au prezentat problemele cu care se confruntă, iar prim-ministrul a oferit o soluție de deschidere, în etape, a societăților comerciale din acest domeniu.

Astfel, în prima etapă, se vor deschide terasele, începând cu data de 1 iunie. Dacă cifrele privind răspândirea epidemiei de coronavirus nu vor depăși estimările guvernului, în 15 iunie s-ar putea să fie permis accesul parțial și în interior, iar de la 1 iulie să fie luate și alte măsuri de relaxare majoră.

În plus, guvernul a dat și alte asigurări patronilor HoReCa:

– suport de salarii în proporție de 42.5% din partea statului, pentru 3 luni, după deschiderea activității;

– plata taxelor și impozitelor din 2020 în 12 rate egale în 2021;

– granturi de 0,3 miliarde pentru capital de lucru si 0,7 miliarde pentru investiții, măsuri doar pentru IMM-uri;

– tichete de masă caldă folosite numai in restaurante;

– suspendarea impozitului specific pentru semestrul 2 2020;

– garantarea creditului furnizor prin FNGC.

„Aceste măsuri sunt mai mult decât binevenite, sunt o gură de oxigen pentru toți operatorii din ospitalitate, sunt semnale optimiste că ne putem reveni în  nouă luni – un an și avem șanse de a reașeza segmentul horeca pe harta economiei, acolo unde îi este locul.

În speranța că vom putea găsi soluții reale pentru relansarea economică a industriei ospitalității, ne întrebăm dacă prețul închiderii acestor business-uri de frica infectării cu COVID-19 a meritat. Pandemia nu se oprește aici și vom trăi mult timp de acum încolo cu această realitate temătoare, pentru care cele mai decente și mai sigure măsuri de protecție sunt invariabil spălatul pe mâini și distanțarea fizică (atenție, nu socială) de 1,5-2 metri”, transmite, în numele ospitalității din Timiș, Corina Macri, reprezentant al asociației patronale Horetim.

Comentarii

comentarii