Au fost prezenți prorectorul UAV, prof. univ. dr. Codruța Stoica, decanul Facultății de Inginerie, conf. univ. dr. Dan Glăvan și echipa de proiect.
Proiectul, finanțat de CNFIS, în cadrul competiției Fondurilor de Dezvoltare Instituțională a avut ca și obiectiv crearea unui centru pentru valorificarea deșeurilor sustenabile, precum și prezentarea unor modele antreprenoriale de succes pentru studenții UAV.
După mai multe întâlniri cu reprezentanți ai mediului economic din domeniul textil, după vizite la companii de profil din țară și Republica Moldova și crearea unor noi produse textile, în această ultimă etapă au fost diseminate rezultatele proiectului. Echipa de proiect a prezentat oportunitățile care sunt pe piață pentru dezvoltarea unor afaceri în acest domeniu și au fost expuse produse realizate din deșeuri textile, în laboratoarele UAV, de către ing. Ana Mureșan și ing. Camelia Ursu, membre în cadrul proiectului, studente în anul II, la programul de master Ingineria și Managementul Calității, Facultatea de Inginerie.
„A fost un proiect care a deschis noi perspective pentru studenți și pentru toți cei implicați. Industria textilă este un domeniu care poate avea o mare contribuție în ceea ce privește valorificarea sustenabilă a deșeurilor textile și cred că Tex-Renew reprezintă un pas în această direcție. Mulțumim suportului oferit de către universitate și de către Facultatea de Inginerie, colegilor, studenților, tuturor celor implicați în acest proiect”, a declarat prof. univ. dr. ing. dr. ec. Ionel Barbu, directorul proiectului.
Comentarii
comentarii