Acasă Actualitate Tăierea mieilor, la Lugoj

Tăierea mieilor, la Lugoj

DISTRIBUIȚI

Interzisă în ultimii ani, tăierea mieilor în Piaţa „George Coşbuc“ din Lugoj este din nou posibilă. Printr-o decizie a administraţiei lugojene, crescătorii de ovine pot să-şi sacrifice din nou animalele în perimetru pieţei. „Există o tradiţie în Lugoj, ca de sfintele Sărbători ale Paştelui, sacrificarea mieilor să se facă în piaţa agroalimentară. Anul acesta, am pregătit zona pentru ca sacrificarea mieilor să se facă în condiţii igienice, aşa cum impun normele europene, în zona pieţei de cereale de lângă autogară.
De aceea, invităm producătorii şi consumatorii să fie prezenţi în acea zonă, în preajma Floriilor şi înaintea Sfintelor Sărbători de Paşti, pentru a-şi cumpăra mieii în condiţii civilizate“, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.
Fiind primul an în care producătorii pot vinde carnea de miel în acest loc, nu trebuie să plătească nici un fel de chirie.
Singurele documente care trebuie să le deţină sunt formularul de mişcare şi certificatul de sănătate propriu. În plus, este obligatoriu ca mieii să fie înregistraţi şi crotaliaţi.

Comentarii

comentarii