Acasă Actualitate Ţigările electronice, marea capcană, spre cancerul pulmonar

Ţigările electronice, marea capcană, spre cancerul pulmonar

1459
DISTRIBUIȚI

Mulţi dintre fumătorii împătimiţi, care susţin că vor să renunţe la acest viciu consumând nicotina din ţigara electronică, nu fac altceva decât să intre singuri în capcana care pare a fi cel puţin la fel de periculoasă precum tutunul clasic.

Cercetătorii americani care au urmărit evoluţia stării de sănătate a plămânilor la şoarecii dopaţi cu fumul ţigărilor electronice au constatat o asociere cu dezvoltarea cancerului pulmonar la şoareci. Ei au constatat că peste 22% dintre cobaii folosiţi în studiu timp de un an au dezvoltat cancer pulmonar. De asemenea, 23 dintre şoarecii testaţi au dezvoltat hiperplazie de vezică urinară, modificări genetice care pot conduce la creşterea de ţesut anormal, observat în cancer.

Cercetătorii au susţinut că substanţele chimice adăugate în timpul procesării tutunului transformă nicotina în nitrozamină, cancerigenă pentru şoareci şi oameni. Mai mult decât atât, în timp pot apărea şi leziuni la nivelul ADN.

De altfel, nu mai surprinde pe nimeni că în SUA se cere eliminarea ţigărilor electronice, care s-au dovedit a fi cel puţin la fel de otrăvitoare ca şi cele tradiţionale. 

Comentarii

comentarii