Acasă Actualitate Timişoara a scăpat de praf – PM10 – dar nu şi de...

Timişoara a scăpat de praf – PM10 – dar nu şi de zgomotul mare

DISTRIBUIȚI

Conform ultimului Raport privind starea mediului în Timişoara, la pulberi în suspensie (PM10), nu s-au înregistrat depăşiri ale valorii limite zilnice la probele prelevate pentru determinările gravimetrice la staţiile de monitorizare. „Folosim o substanţă biodegradabilă care fixează praful şi în urma măturatului acesta se absoarbe”, a declarat Florin Cepănariu, directorul Retim.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte poluarea fonică, ARPM Timişoara a efectuat un număr de 7 determinări de acustică urbană în luna mai. S-au înregistrat depăşiri ale limitei maxime admise în proporţie de 71,4 % din totalitatea punctelor de măsurare. La efectuarea determinărilor s-a folosit sonometru de tip Bruel & Kjaer MEDIATOR 2238. În plus, ARPM Timişoara a efectuat măsurări de acustică urbană la cererea unor societăţi, în cadrul acţiunii de actualizare a bazei de date şi ca urmare a unei sesizări din partea Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara, Consiliului Local al Municipiului Timişoara (încadrarea s-a făcut ca solicitare a Garzii Naţionale de Mediu, conform raportării către Agenţia Naţională de Protecţia Mediului).

S-au făcut determinări ale nivelului de zgomot generat de activităţile unor societăţi, pe timp de zi, în conformitate cu prevederile legii, în zonele rezidenţiale şi nerezidenţiale ale Timişoarei. „Acţiunile de depistare şi anihilare a surselor de praf au dat rezultate. Au fost echipe de patrulare care au urmărit cauzele poluării cu praf, apoi s-au luat măsuri de înlăturare a surselor. Cetăţenii şi firmele au început să înţeleagă că trebuie evitată poluarea cu praf în Timişoara. În plus, acum e şi perioada de vară, când activităţile economice sunt mai reduse, au fost şi ploi”, a declarat Marian Eperieş, Garda de Mediu Timiş.

Comentarii

comentarii