Acasă Economic Timişoara ocupă locul 3 în topul celor mai creative orașe din România

Timişoara ocupă locul 3 în topul celor mai creative orașe din România

DISTRIBUIȚI

Un nou seminar regional dedicat tinerilor antreprenori creativi din Timişoara

seminarii regionale industrii creative afis 2013

Pe 28 noiembrie, timişorenii pasionați de dezvoltarea afacerilor bazate pe talent, inovație și creație artistică pot participa la seminarul regional dedicat industriilor culturale și creative din România – primul program de networking și dezvoltare pentru sectorul cultural și creativ ce facilitează întâlnirea cu cei mai buni profesioniști din regiune.

Evenimentul de joi, 28 noiembrie face parte din proiectul naţional “Promovarea Antreprenoriatului în Industrii Creative” şi va avea loc în Timişoara la City Business Conference Center. Seminarul va fi susținut de antreprenori locali care au reușit să parcurgă drumul de la idee la proiect aducător de profit într-unul din domeniile creative autohtone, fie că e vorba de arhitectură, design, branding, advertising sau management cultural.
Sorina Jecza este directorul Fundației Triade și unul dintre cei mai cunoscuți manageri culturali din zona Banat. Fundația Triade a luat naștere în anul 2000, avându-l ca membru fondator pe reputatul pictor Peter JECZA. În prezent, fundația are ca scop studierea și promovarea valorilor artistice dar și îmbunătățirea climatului de intercomunicare la nivel social prin intermediul artelor . Radu Ticiu este CEO al Timișoara Startup Hub, un spațiu de co-working pentru creativii timișoreni ce are ca misiune creșterea unui mediu antreprenorial solid în domeniul industriilor creative din Timișoara. Simona Neumann este director al Asociaţiei ”Timişoara Capitala Culturală Europeană” și și-a propus ca în următorii 2 ani să pregătească dosarul Timișoarei pentru titlul de capitală culturală 2021. Corina Nani este profesor la Facultatea de Arte și Design din Timișoara și lucrează alături de Simona Neumann la Asociaţiei ”Timişoara Capitala Culturală Europeană” – aria sa de expertiză este arta urbană iar în cadrul seminarului regional va ține un workshop cu tema ”Arta stradală – element esențial în pregătirea Capitalei Culturale Europene: Timișoara 2021”. Alina Niculescu Manea este trainer și consultant în industrii culturale și creative la GEA Strategy & Consulting și fondator Creative Business Cup România. A fost implicată ca formator, atât în programe pentru industria publicităţii, cât şi pentru profesioniștii in publishing pentru copii (prin asociația internațională SCBWI, Los Angeles).
Înscrierea la eveniment este gratuită și se face prin completarea unui formular online disponibil pe www.crestetalente.ro. Termenul limită pentru înscriere este 26 noiembrie 2013. Participanții pot opta pentru unul dintre cele trei ateliere de lucru Arta stradală – element esențial în pregătirea Capitalei Culturale Europene: Timișoara 2021 (trainer: Corina Nani), De la idee și plan de afaceri, la povești de succes: Creative Business Cup (trainer Alina Niculescu Manea) sau Bariere și Trambuline: Replicarea Antreprenoriatului Tech în Industrii Creative (trainer Radu Ticiu).
Agenda completă este disponibilă pe http://www.crestetalente.ro/inscrieri.
Conform cercetărilor realizate în cadrul programului, Timișoara ocupă locul 3 în topul celor mai creative județe româneşti, după București și Cluj, în funcţie de cifra de afaceri generată de proiectele creative locale. Cea mai profitabilă industrie creativă timișoreană este reprezentată de activitățile conexe tehnologiei, mai exact industria de software și computer games. Seminarul regional al industriilor creative din Timișoara este ultimul din șirul celor 8 seminarii ce au avut loc de-a lungul anului la Cluj, Iași, Brașov și Constanța. Prima ediție a avut loc în luna mai 2013 și a atras peste 60 de tineri pasionați de artă, film, tehnologie, teatru, fotografie sau design. Respectând tendințele europene, programul are menirea de a readuce și în România creativitatea în prim-plan, prin atragerea atenției asupra potențialului uriaș al acestui sector economic emergent și aportul său la dezvoltarea strategică națională.

Comentarii

comentarii