Acasă Eveniment Timişoara poate deveni Capitala Earth Hour 2012

Timişoara poate deveni Capitala Earth Hour 2012

DISTRIBUIȚI

Cu ajutorul fiecăruia dintre noi

În competiţia „Capitala Earth Hour 2012”, Primăria Timişoara a organizat, vineri, 16 martie, între orele 8.00 şi 16.00, în Piaţa Victoriei, un concurs pentru colectarea de PET-uri. Sute se saci plini cu peturi au fost strânşi în câteva ore. În competiţia finală, alături de Timişoara sunt angrenate încă două oraşe din România: Bistriţa şi Iaşi, titlul de „Capitala Earth Hour 2012” va fi decernat oraşului care colectează cantitatea cea mai mare de PET-uri. În cazul câştigării acestei competiţii, Timişoara va primi plachete cu titlul „Capitala EARTH HOUR ROMÂNIA”, pe care le va putea afişa la intrarea în oraş. Plachetele vor fi înmânate primarului oraşului câştigător, în cadrul evenimentului oficial EARTH HOUR, pe 31 martie 2012, în prezenţa reprezentanţilor WWF, ai juriului şi mass-media. Timişoara ar putea beneficia astfel de promovare la nivel naţional, pe parcursul anului 2012, drept Capitala EARTH HOUR ROMÂNIA şi va avea prioritate pentru dezvoltarea acţiunilor ulterioare desfăşurate de WWF România.
În Piaţa Victoriei a fost amenajat un amplasament pentru colectarea PET-urilor, în proximitatea Operei Române, prin grija S.C. „RETIM ECOLOGIC SERVICE” S.A. Timişoara, societate care va asigura şi suportul pentru colectarea PET-urilor, ridicarea lor şi transportul către punctul de cântărire.
Finala competiţiei constituie o mare provocare, Primăria Timişoara urmând să asigure întreaga logistică, însă, în acest moment, rolul cetăţenilor este extrem de important. Câştigarea titlului de CAPITALA EARTH HOUR 2012 depinde acum doar de modul în care timişorenii se vor mobiliza pentru adunarea unei cantităţi cât mai mare de PET-uri. Primăria municipiului Timişoara a fost declarată finalistă pentru participarea la COMPETIŢIA PENTRU DESEMNAREA MUNICIPIULUI TIMIŞOARA „CAPITALĂ EARTH HOUR 2012”, eveniment organizat de World Wide Fund for Nature, prin Asociaţia WWF – Programul Dunăre – Carpaţi România. Experţii şi consultanţii WWF România World Wide Fund for Nature şi experţii din cadrul Consiliului Român pentru Clădirile Verzi (Romanian Green Building Council) au apreciat proiectele implementate de municipiul Timişoara, ale celor în curs de implementare şi iniţiativele viitoare în special în domeniile energie, transport public şi infrastructură pentru biciclete. “Toate acestea ne dau convingerea că Timişoara se îndreaptă către o direcţie bună, cu un scop declarat: dezvoltare sustenabilă, un mediu de viaţă mai prietenos şi atractiv pentru locuitori”, este mesajul primăriei.

 

Comentarii

comentarii