Acasă Eveniment Timişorenii sunt chemaţi să marcheze Ziua Internaţională a Spălatului pe Mâini

Timişorenii sunt chemaţi să marcheze Ziua Internaţională a Spălatului pe Mâini

DISTRIBUIȚI

Acum, când sezonul rece a debutat cu o creştere alarmantă a cazurilor de viroze respiratorii şi ne ameninţă epidemia de gripă, timişorenii sunt chemaţi să marcheze Ziua Internaţională a Spălatului pe mâini, sâmbătă, 15 octombrie.

Spălatul mâinilor reprezintă o modalitate simplă, prin care pot fi salvate vieţi. Igiena corespunzătoare reprezintă un mijloc sigur de prevenire a unor boli infecţioase digestive şi respiratorii, precum şi a gripei sezoniere.

 

Se estimează că aproximativ un milion de oameni mor anual în lume pentru că nu se spală pe mâini, facilitând astfel apariţia unor boli transmise prin mizerie. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în fiecare an, la nivel global, aproximativ 500.000 de oameni sunt ucişi de gripa sezonieră. Şi în România, în fiecare an, sunt înregistrate câteva sute de mii de cazuri de gripă sezonieră.

GSK susţine, în întreaga lume, programe de educare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa igienei. De exemplu, programul PHASE (Personal Hygiene and Sanitation Education), desfăşurat din 1988 în 16 ţări – printre care Bolivia, Bangladeş, India, Indonezia, Kenya, Peru, Senegal, Marea Britanie şi Ungaria – are ca scop reducerea numărului afecţiunilor legate de diaree prin încurajarea şcolarilor să se spele pe mâini.

În fiecare an, peste 3 milioane de oameni, în special copii, mor din cauza afecţiunilor legate de lipsa igienei. Lansat de GlaxoSmithKline (GSK), acest program reuşeşte să ajute peste un milion de copii şi pe familiile acestora. De asemenea, o componentă importantă a programului „Fiecare copil contează”, derulat de Salvaţi Copiii România cu sprijinul GSK România şi al Ministerului Sănătăţii, este chiar educaţia pentru igienă. În cadrul acestui program, beneficiarii proiectului – copii şi familii din medii defavorizate – primesc informaţii despre cum pot preveni apariţia unor boli favorizate de lipsa igienei personale şi a mediului în care trăiesc, precum şi produse pentru igienă.

Comentarii

comentarii