Acasă Eveniment Timişorenii sunt invitaţi să doneze cuvinte, de Ziua luptei împotriva cancerului la...

Timişorenii sunt invitaţi să doneze cuvinte, de Ziua luptei împotriva cancerului la copii

DISTRIBUIȚI

Timişorenii sunt invitaţi să doneze cuvinte, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului şi a Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Cancerului la Copil, în perioada 4-15 februarie.

 

„Astfel, pe 15 februarie, cuvantul SPERANŢĂ va fi mai puternic ca niciodată. Ne ajutaţi ca acest mesaj să ajungă la publicul general? Împreună putem oferi cuvintelor o altă semnificaţie. Să donezi cuvinte nu costă nimic! Cuvintele noastre contează deoarece pot fi transformate într-un mesaj, viziune şi scop comun: cancerul la copil trebuie invins!”, anunţă organizatorii.

 

Prin campania „Donează cuvinte”, Asociaţia Little People se va adresa publicului larg solicitându-le solidaritatea prin transmiterea unui mesaj de încurajare care mai apoi va fi făcut cunoscut tuturor pacienţilor care beneficiază de sprijinul asociaţiei. Fotografii, video-uri şi mesaje scrise pot fi trimise pe adresa info@thelittle-people.org sau direct pe pagina de facebook a asociaţiei în această perioadă.

Asociația Little People este o organizație non-profit, care are o experiență de peste 16 ani în oferirea serviciilor psiho-sociale în domeniul medical, asigurând suport zilnic și programe de intervenție complexe copiilor și tinerilor bolnavi de cancer internați în 7 secții majore de oncopediatrie din România, in Timișoara, Cluj, București și Iași. Începând cu luna februarie, copiii si adolescentii din Republica Moldova vor beneficia în premieră de eficacitatea programului de suport psihosocial pus la dispoziție de asociație.

În 2006, asociația a înființat Clubul Temerarii, al adolescenților români care au învins cancerul, o comunitate care numără peste 300 de membri din 85 de localități și reprezintă cea mai mare comunitate de gen din Europa.

Asociația Little People oferă suport psiho-social zilnic la peste 90% din copiii bolnavi de cancer din România, a construit și a amenajat 2 camere de joacă, a renovat secții de pediatrie, oferă suport în achiziționarea aparaturii medicale necesare și în procurarea medicamentelor greu accesibile, desfășoară campanii de conștientizare în comunitate și organizează evenimente pentru tinerii supraviețuitori de cancer.

Comentarii

comentarii