Acasă Actualitate Timișoara ar putea rămâne fără drum de acces lărgit la autostradă din...

Timișoara ar putea rămâne fără drum de acces lărgit la autostradă din cauza încăpățânării primarului Nicolae Robu

DISTRIBUIȚI

Este vorba despre milionul de lei pentru corecţii, care trebuia achitat în luna decembrie de Primăria Timişoara, pentru ca instituția să poată deveni partener eligibil în proiectul de lărgire a drumului Timişoara-Dumbrăviţa – acces autostrada A1.

Pentru că acel milion de lei nu s-a plătit, preşedintele CJT Călin Dobra a atras atenți că proiectul ar putea fi pierdut. Același lucru îl susține și Sorin Maxim directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Vest. Maxim ne-a declarat că proiectul nu poate fi finanțat pentru că Primăria Timișoara nu a plătit corecțiile aplicate la proiectele europene derulate în ultimii ani. În aceeași situație a mai fost și un alt partener în proiect, Consiliul Județean Caraș Severin, care însă a plătit la timp suma de 3 milioane de lei. Și cei din Caraș nu au banii Timișoarei. Sorin Maxim mai spune că în date de 7 decembrie primarul Nicolae Robu a semnat o declarație prin care se angajează să plătească, dar nu s-a ținut de cuvânt. Ultima promisiune a primarului este că va face plata la începutul anului viitor. Drept urmare, directorul ADR Vest încearcă să-i convingă acum pe oficialii de la București să mai acorde o păsuire. Dacă nu va reuși, proiectul de lărgire a drumului Timişoara-Dumbrăviţa va trebui depus din nou și se vor pierde luni de zile până va ajunge, din nou, în situația de a putea fi finanțat.

Marți, la conferința săptămânală de presă, Nicolae Robu a susținut, în stilul caracteristic că președintele CJT Călin Dobra face ”un joc politicianist”, întrucât erau împreună când au vorbit cu ministerul, care a spus că nu este nicio problemă de pierdere a proiectului pentru această ”mică amânare”.

Robu a mai explicat că întârzierea de plată se datorează faptului că nu au intrat la bugetul local banii pe care-i aştepta municipalitatea până în data de 10 decembrie, iar acum totul se amână până după 10 ianuarie 2018, când se reia activitatea fiscală.

”E un joc politicianist al preşedintelui CJT. Vedeţi că de la mine vin spre dânsul mereu propuneri de colaborare înspre binele public, înspre oraş. Îl aştept de când a devenit preşedintele CJT să bem o cafea, să discutam spre binele public despre problemele pe care le avem şi unde trebuie să colaborăm. Domnul preşedinte ştie foarte bine că nu e nicio problemă cu acea întârziere de câteva săptămâni, pentru că era lângă domnul ministru Paul Stănescu când am discutat cu domnul ministru subiectul. (…). E o corecţie pentru ceva ca urmare a unor nereguli, după capul unora. Chiar nu ştiţi ce se întâmplă în ţara asta? În timp ce unii ne zbatem să aducem bani, alţii se zbat să îi dăm înapoi Uniunii Europene şi să ne încurce. (…).

Nu puteam să las Timişoara fără căldură în această iarnă. Nu puteam să fiu iresponsabil şi să plătesc milionul acela acum, când nu e nimic urgent, nu se pierde niciun ban (…). Am dat prioritate Colterm şi RATT. Chiar le mulţumesc angajaţilor că au fost înţelegători. E o perioadă grea pe care o traversăm, în ianuarie se vor face plăţi. (…)”, a detaliat Robu.

Unii spun că ar fi un fel de ”ochi pentru ochi”, prin care Primăria Timişoara ar răsplăti faptul că proiectul ”Malurile Canal Bega” – vaporaşe nu a primit încă undă verde de la guvern pentru crearea autorităţii navale Canal Bega, după care se va putea da drumul la transportul naval timişorean.

Comentarii

comentarii