Acasă Actualitate Timișoara devine capitala vinului! Începe Rovinhud Wine Show 2022

Timișoara devine capitala vinului! Începe Rovinhud Wine Show 2022

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 10.00 – 20.00, are loc la hotelul Timișoara o nouă ediție Rovinhud Wine, care își propune să pună în valoare soiurile autohtone mai mult sau mai puțin cunoscute, care dau unicitate României, în cadrul unui salon cu degustare de vinuri și a unor masterclassuri susținute de experți în domeniu.

 “De la Grasă de Cotnari din anul 1989, Busuioacă de Bohotin, Fetească Neagră la Șarbă, Plăvaie, Frâncușă, Zghihară, și multe altele, veți avea ocazia de a degusta și de a afla povestea lor direct de la vinificatorii care au avut încredere în soiurile românești și au decis să investească în ele și să le aducă recunoaștere internațională.” declară Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Masterclass-urile de anul acesta vor fi susținute atât de experți în domeniu cât și de vinificatori: vom începe cu un ”duel” al spumantelor din soiuri autohtone românești și maghiare prezentate de doi experți și educatori de vin recunoscuți la nivel internațional Imre Szakács-Orha DipWSET și László Bálint IW. După aceea vinificatorii din Banat, Dealu Mare, Moldova și Szekszárd (HU) ne vor prezenta experiențele lor privind soiurile autohtone în cadrul a altor trei masterclassuri.

Nu vor lipsi de la eveniment câteva din soiurile autohtone ale vecinilor din Ungaria, în cadrul unui un stand cu Furmint, Kékfrankos, Zenit și binecunoscutele vinuri de desert Szamorodni și Aszú, dar se vor putea degusta și soiurile Floricica și Viorica pe lângă fetești și Rara neagră din Republica Moldova.

Ca la fiecare ediție, toți experții care susțin masterclass-urile participă voluntar, la fel ca și organizatorii, iar întreg profitul obținut în urma evenimentului este destinat unui fond de urgență pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de sprijin financiar în mod urgent și neprevăzut, administrat de Fundația ROVINHUD.

“Pentru că la anul Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, ne așteptăm ca soiurile autohne să reprezinte un interes major turiștilor străini care ne vor vizita orașul. Prin urmare, punem la dispoziție un număr limitat de bilete reduse în sala de degustare și acces gratuit la toate cele 4 masterclass-uri pentru primii 30 de operatori din domeniul HORECA. Cei interesați sunt invitați să trimită un email la zoltan@rovinhud.ro, prin care să confirme prezența și mai apoi, să achiziționeze biletul la prețul special de la intrare.” declară organizatorii.

 

Comentarii

comentarii