Acasă Actualitate Timișoara primește dispensă de la interzicerea cheltuirii banului public pentru evenimente. Doar...

Timișoara primește dispensă de la interzicerea cheltuirii banului public pentru evenimente. Doar până la final de an

DISTRIBUIȚI

Timișoara, prin a sa Capitală Europeană a culturii scapă de obligația de a nu mai cheltui bani publice pentru diferite evenimente pe care guvernul o impune primăriilor, pentru a scăpa de deficitul excedentar. ”Derogarea” funcționează până la final de an, atunci când TM 2023 trage obloanele.

Vestea adusă de deputatul de Timiș Alfred Simonis vine după ce acesta ar fi purtat discuțiii cu primul ministru, Marcel Ciolacu, și cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană nu va avea de suferit în urma ordonanței care prevede limitarea cheltuielilor publice. Am avut în această dimineață o discuție cu premierul Marcel Ciolacu și cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, iar în baza celor discutate s-a luat decizia ca Timișoara să fie exceptată de la această ordonanță până la finalul anului, când Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană se încheie. Astfel, toate evenimentele culturale se vor putea desfășura și, totodată, finanța din bugetul Primăriei Timișoara.”, a scris pe Facebook, miercuri, deputatul PSD Alfred Simonis.

Comentarii

comentarii