Acasă Cultura Timișoara (re)citește! UVT și STPT aduc poezia din Banat cu tramvaiul mai...

Timișoara (re)citește! UVT și STPT aduc poezia din Banat cu tramvaiul mai aproape de timișoreni

465
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Societatea de Transport Public Timișoara (STPT), lansează un proiect ambițios de încurajare a lecturii numit Timișoara (re)citește.

Începând de luni, 25 octombrie 2021, cei care urcă în tramvaiele, autobuzele, microbuzele și troleibuzele STPT vor putea citi versuri scrise de poeți bănățeni contemporani.

Timișoara (re)citește este deopotrivă o inițiativă de promovare a poeților timișoreni sau care au legătură cu Timișoara, de la Ion Monoran, un simbol pentru Revoluția din 1989, sau Șerban Foarță, de numele căruia se leagă versurile celui mai apreciat album al trupei Phoenix, până la scriitori consacrați precum Moni Stănilă, Robert Șerban, Tudor Crețu, dar și tineri poeți precum Nicoleta Papp sau Alex Higyed.

În total s-au instalat aproximativ o mie de afișe în peste o sută de mijloace de transport în comun, lista versurilor urmând să fie actualizată în timp. Aceasta este doar o primă inițiativă dintr-o serie de evenimente care au ca scop încurajarea lecturii și promovarea scriitorilor contemporani în contexte inedite, care au impact pentru comunitate.

Rectorul Universității de Vest, Marilen Gabriel Pirtea a declarat:  La UVT, Cultura este Capitală, iar literatura este cât se poate de importantă în capitala noastră. Și pentru că are un rol semnificativ, găsim metode ingenioase să o promovăm și să aibă un impact cât mai mare în comunitate. „Timișoara (re)citește” este încă o inițiativă marca UVT care dovedește că universitatea noastră iese în agora și creează contexte în care să aducă arta și cultura cât mai aproape de tineri ori de vârstnici, de toți cei care care circulă prin Timișoara în fiecare zi, în acest caz cu mijloacele de transport în comun. Chiar și în această perioadă, când pandemia ne împiedică să organizăm evenimente așa cum ne-am dori, găsim idei ca să aducem cultura aproape de timișoreni.

„Timișoara (re)citește” este un proiect cultural de lungă durată, desfășurat în parteneriat de către UVT și STPT, dedicat comunității timișorene.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii