Acasă Actualitate Timişoara va avea metrou. Nicolae Robu a declarat că a auzit ”că...

Timişoara va avea metrou. Nicolae Robu a declarat că a auzit ”că se vorbește de un program naţional de construire a metrourilor”

345
DISTRIBUIȚI

Timişoara va avea metrou, dar nu prin ducerea liniilor de tren în subteran, ci pe un nou program naţional de construire a metrourilor în oraşele cu populaţie de peste 300.000 de locuitori.

“În anul 2013, când eu vorbeam despre metrou în Timişoara, au apărut tot felul de ridiculizări. Nu am spus că eu fac metroul, nici acum nu spun asta, dar va veni ziua în care se va face metroul; acesta este cursul firesc, spre a conserva terenul de la suprafaţă pentru a avea cât mai multe spaţii verzi”, a afirmat vineri Nicolae Robu.

Edilul a explicat că nu mai este de actualitate ducerea liniilor de tren în subteran, întrucât CFR a obţinut finanţare europeană pentru adăugarea a încă unei linii pe lângă cea existentă şi 20-30 de ani nu se va putea atinge nimeni de ceea ce este acolo.  

“Dar avem o altă versiune de proiect pentru metrou. Se vorbeşte că va fi un program naţional de realizare de metrouri în oraşele cu populaţie de peste trei sute de mii de locuitori. Un program naţional, care nu este o prostie ci o necesitate, iar noi vom fi pe fază. În Singapore, pe o insulă atât de mică este plin de viaţă, pentru că acolo se merge cu construcţiile şi pe verticală dar şi subteran, pe câte zece etaje.

Şi noi va trebui să renunţăm la inhibiţii şi să înţelegem că omenirea a ajuns la un alt nivel tehnologic decât cel cu care am fost noi obişnuiţi. Nu suntem la acel nivel de top mondial, dar nu e cazul să avem inhibiţii”, a conchis adăugat Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii