Acasă Cultura Timișoreni vi se pregătește ceva tare frumos!

Timișoreni vi se pregătește ceva tare frumos!

2288
DISTRIBUIȚI

Timp de zece zile, Timișoara devine un spațiu al uniunii și al reinventării sub umbrela TM2021. Zece cartiere din viitoarea capitală europeană a culturii vor fi gazde pentru artiști, localnici și turiști, care vor deveni participanți activi la îmbogățirea memoriei comunității, dar și în procesul de integrare într-o memorie colectivă mai largă, regională, națională și europeană.

„Zece module arhitecturale vor fi construite temporar în spații publice din diferite zone ale Timișoarei, în care locuiesc și muncesc locuitorii viitoarei Capitale Europene a Culturii, pentru că dorim să le oferim locuri unde se pot manifesta cu ocazia Centenarului Marii Uniri”, susține TM2021.

Modulele create în aceste zone vor funcționa ca “receptoare” pentru picturi, schițe, arhive fotografice, pagini de texte istorice legate de tema Centenarului, precum și suport pentru informații și probleme zilnice cu care se confruntă cetățenii.

Fiecare modul va avea două componente și va prezenta două perspective diferite asupra ideii de unitate și reinventare. O parte va fi rezervată artiștilor care vor transpune viziunea lor asupra, iar cealaltă va aparține cetățenilor, fiind o platformă în care aceștia vor interveni prin desene, texte, fotografii etc.

Vor fi zece zile, 14 -23 septembrie, în care localnicii și turiștii vor vor simți pulsul viitoarei capitale europene a culturii, vor vedea artiști la lucru și vor putea interacționa cu ei, iar locurile publice din cartiere, trecute până atunci cu vederea sau lăsate în uitare, se vor transforma în spații culturale prin evenimentele și intervențiile artistice pe care le vor găzdui.

 

Comentarii

comentarii