Acasă Actualitate Timișorenii au mâncat, în Piața Victoriei, fasole cu ciolan și cârnați… ca...

Timișorenii au mâncat, în Piața Victoriei, fasole cu ciolan și cârnați… ca semn de pace

DISTRIBUIȚI

Vineri, 1 decembrie 2023, după finalul paradei militare, printr-un gest simbolic dedicat Zilei Naționale a României, Piața Victoriei a devenit gazda evenimentului „Un Prânz pentru Pace”.

Surpriza a fost că Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și Dominic Ftitz, primarul orașului, au fost cei care i-au servit pe timișoreni cu fasole cu ciolan.

Organizatorii au explicat că inițiativa ”Prânz pentru Pace” își propune să aducă în prim-plan tema păcii și să sublinieze poziția Banatului ca zonă cu risc minim de război în Europa.

“A fost pregătit un ”Prânz pentru Pace”, azi, de Ziua Națională pentru toți cei care treceți pe aici care ați participat la sărbătorirea Zilei Naționale 1 Decembrie 2023.

Această masă să fie de sufletul celor care au murit în tranșee și nimeni nu le-a făcut un prânz de pomenire. Aceasta masă să fie pentru ostașii morți pe front la datorie pentru întregirea neamului românesc”, a fost mesajul de sfințire al ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului.

Discuțiile au fost moderate de Camelia Burghele, specializată în etnologie și antropologie culturală.

Printre alți invitați importanți s-a numărat primarul orașului, Dominic Fritz, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului..

Toți cei prezenți au primit o delicioasă porție sau câte au vrut de fasole cu ciolan și cârnați cu fasole, pregătită cu grijă. Toți cei dornici de o experiență culinară autentică au fost invitați să savureze acest preparat.

Evenimentul „Un Prânz pentru Pace” a fost deschis publicului și a încurajat participarea activă a tuturor celor dornici să contribuie la promovarea păcii, înțelegerii și nu în ultimul rând al bogăției gastronomice din zona Banatului. 

Comentarii

comentarii