Acasă Actualitate Timișorenii, chemați vineri în Piața Victoriei pentru a fi solidari cu ucrainenii

Timișorenii, chemați vineri în Piața Victoriei pentru a fi solidari cu ucrainenii

DISTRIBUIȚI
site-ul Timișoara pentru Ucraina

Reprezentanții Primăriei Timișoara îi invită vineri, 24 februarie, pe timișoreni la un moment de reculegere în Piața Victoriei pentru comemorarea unui an de la declanșarea războiului din Ucraina. Momentul din centru va începe de la ora 18.00, aici urmând a fi aprinse 365 de lumânări pentru cele 365 de zile de război. Cei interesați pot participa încă de la ora 17.00 la o expoziție de fotografii, pe aceeași temă, în Parcul Central.

„Cred că avem o responsabilitate ca cetățeni europeni și ca o comunitate, care a apărat mereu valorile libertății și ale respectului, să semnalăm public că nu vom accepta acest război ca o nouă normalitate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În ceea ce privește momentul din Parcul Central, reprezentanții primăriei informează: „Înainte de momentul din Piața Victoriei, de la ora 17:00, mai multe organizații non-guvernamentale din Timișoara vor organiza, în Parcul Central, un eveniment de comemorare, la care vor participa artista timișoreană Regina Damian și fotografii Mircea Barbu și Virgil Simionescu. Sub titlul “4 anotimpuri de rezistență”, organizatorii au pregătit o instalație artistică și o expoziție de fotografii pentru Ucraina. Organizator principal este LOGS Initiative Group, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Asociația «Salvați Copiii» Timișoara și Aletheia Timișoara”.

De la începutul războiului și până în prezent, Primăria Timișoara și societatea civilă timișoreană s-au implicat în ajutorarea ucrainenilor în mai multe feluri, fie prin diferite investiții pentru refugiații veniți la Timișoara, fie prin transporturi umanitare către țara vecină. Un rol important în aceste demersuri a fost jucat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

„Ucrainenii care au venit aici sunt, prin comunitatea din care fac parte, o prezență activă în viața orașului. În acest interval de un an, Primăria Municipiului Timișoara, organizații non-guvernamentale, firme partenere, instituții publice, voluntari, gazde ale refugiaților au fost în prima linie și au acordat suport comunității de ucraineni, prin platforma Timișoara pentru Ucraina. Peste 3.500 de ucraineni au trecut pragul centrului de suport al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și au beneficiat de sprijin de specialitate, iar peste 100 de copii au fost integrați în școlile și grădinițele din Timișoara. În același timp, pe platforma dedicată Timișoara pentru Ucraina (https://timisoarapentruucraina.ro/ro), un număr de 75 de angajatori și-au prezentat ofertele de locuri de muncă pentru ucraineni veniți în oraș”, mai precizează reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii