Acasă Actualitate Timișorenii nu s-au speriat de temperaturile caniculare, iar vineri seara au venit...

Timișorenii nu s-au speriat de temperaturile caniculare, iar vineri seara au venit în număr mare la JAZZ X 2022, în Piața Victoriei

DISTRIBUIȚI

Timișorenii nu s-au speriat de temperaturile extreme caniculare de 38 de grade la umbră și peste 50 la soare și la nivelul asfaltului de 60 de grade, iar vineri 1 iulie, de la ora 20.00, au venit în număr mare, să asiste la ediția a X a Jazz TM, acum cu o titulatură ușor schimbată, apărând un X și dispărând TM.

Faptul că JazzX (Tm) a ajuns la a  zecea ediție e o mare performanță. Amintim că mult așteptatul eveniment a fost anulat de Primăria Timișoara, condusă de Dominic Fritz (USR), iar Consiliul Județean Timiș, condus de Alin Nica (PNL), s-a oferit să îl organizeze în continuare.

Jazz X 2022 este un festival care nu pune lucrurile într-un ceaun și le amestecă, ci este organizat cu mare grijă și profesionalism de specialiști și aduce trupe si interpreți de mare talent, la Timișoara.

De fiecare dată, la începutul fiecărei seri, festivalul începe cu o trupă din România, continuă cu o formulă care se află in zona dintre genuri, iar serile se încheie cu nume mari ale jazz- ului din lume.

JAZZ X 2022 are loc cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, a început, vineri 1 iulie, la ora 20.00, în Piața Victoriei din Timișoara, în centrul orașului, și se va termina, duminică 3 iulie, la 23.30.

JAZZ X 2022 este produs de Centrul Cultural PLAI alături de Consiliul Județean Timiș în calitate de partener principal și co-finanțat de Ministerul Culturii prin Programul Prioritar.

JAZZx va fi un mix de jazz, muzică instrumental contemporană și proiecte emergente ce trec peste limitele genurilor muzicale.

 

Lista artiștilor prezenți la JAZZx:

 

Stanley Clarke N 4EVER

Hiromi – The Piano Quintet

Ashley Henry Trio

Theon Cross

Ilhan Ersahin’s Istanbul Session

Lucy Woodward

Radu Vâlcu Quintet

Muntet

TajNic Trio

 

Prezentat de: UniCredit Bank

Partener premium: Profi

Mașina oficială: Mercedes-EQ

 

JAZZx este un eveniment cu participare gratuită.

Comentarii

comentarii