Acasă Actualitate Tinerii români sunt printre cei mai întreprinzători europeni

Tinerii români sunt printre cei mai întreprinzători europeni

415
DISTRIBUIȚI

O cercetare făcută la nivel european a dezvăluit faptul că tinerii români sunt mai întreprinzători decât cei din celelalte ţări ale Uniunii Europene. Mai mult de 9.000 de tineri din Europa Centrală şi de Est au participat la testele de carieră organizate de Dream Foundation în ianuarie şi februarie 2010. Scopul testului a fost să ajute tinerii să se înţeleagă pe sine şi să îşi înţeleagă mai bine caracteristicile personale pentru a face alegerile care ţin de educaţie şi carieră într-un mod mai calculat şi mai bine gândit.
Testul a avut ca bază tipologiile de personalitate identificate de John Holland (tipul artistic, intelectual, realist, convenţional, social şi antreprenorial). Rezultatul a fost o anumită tipologie însă şi prezentarea domeniilor de lucru posibile şi mediul în care un anumit tânăr s-ar potrivi în funcţie de personalitatea deţinută.
Majoritatea testelor au fost făcute în Estonia, Letonia (mai mult de 3000), România şi Polonia (mai mult de 2000). Testul a fost gratuit pentru toată lumea. Printre cei 9000 de participanţi, tipologia artistică a fost cea mai des întâlnită, urmată de tipologia socială şi cea antreprenorială. Tipologia intelectuală şi cea convenţională au fost întâlnite mai rar, lăsând personalitatea realistă pe ultimul loc.
În comparaţie cu alte ţări baltice, tinerii români au fost mai antreprenoriali şi realişti, depăşind nu numai rezultatele din Letonia şi Lituania, dar şi scorul mediu. Majoritatea tinerilor cu personalităţi antreprenoriale au fost în România.
Testul de carieră se mai poate da încă pe pagina de web Dream Foundation (www.dreamfoundation.eu).

Comentarii

comentarii