Acasă Cultura TM2023. 60.000 de lei premii pentru Luminile captivante. Cum puteți participa?

TM2023. 60.000 de lei premii pentru Luminile captivante. Cum puteți participa?

1209
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană atenționează că apelul de proiecte și intervenții site-specific Progres. Schimbări de paradigmă în cadrul programului cultural “Lumini captivante” este extins până la data de 13 noiembrie 2020 (ora 23:59).

Sunt încurajate propuneri venite din partea artiștilor și – sau colectivelor interdisciplinare care pot lua forma unor intervenții, instalații multimedia și sonore, proiecții video, lucrări performative etc.

Lucrările vor fi prezentate în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, care vor găzdui viitorul Centru pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, din Bulevardul Take Ionescu nr. 56-58.

Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, în intervalul 12.00 – 13.00, va fi organizată o vizită pentru cei interesați să depună propuneri. Pentru a stabili detaliile, vă rugăm sa ne contactați la adresa application@simultan.org.

Prezentarea publică a proiectelor câștigătoare va avea loc în perioada 10 -13 decembrie 2020.
Concursul este deschis tuturor celor interesați, fără restricții legate de cetățenie, domiciliu, pregătire/experiență artistică, gen, sau vârstă.

Bugetul disponibil pentru acest apel este de 60.000 lei, vor fi acordate 4 premii a câte 15.000 lei fiecare.
Pentru a vizualiza fotografii cu locația, înscrieri și alte detalii puteți accesa acest link atașat.

Proiectul Progres. Schimbări de paradigmă propus de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Simultan aduce o reflecție artistică asupra istoriei și patrimoniului industrial din Timișoara, a modului în care memoria unor locuri și comunități s-a transformat sau chiar a dispărut.

Frânturi de istorie colectivă și personală, narațiuni care chestionează acest proces de transformare vor fi remodelate dintr-o perspectivă socio-politică și tehnologică. Finanțator, Primăria Timișoara. Partener media, TVR.

Gh. MIRON

Comentarii

comentarii