Acasă Actualitate TM2023. A fost lansată bancnota ”Timișoara 2023 European Capital of Culture”

TM2023. A fost lansată bancnota ”Timișoara 2023 European Capital of Culture”

DISTRIBUIȚI

Asociația pentru Promovarea Timișoarei a realizat, în parteneriat cu Euro Suvenir Romania, o bancnotă suvenir dedicată Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Timișoara se alătură, astfel, marilor orașe europene care promovează obiective reprezentative și ocazii speciale prin emiterea unor bancnote de acest tip.

Pe bancnota concepută pentru Timișoara, sunt reprezentate Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Palatul Culturii (Opera Română) și Domul Romano-Catolic, împreună cu titlul Timișoara 2023 European Capital of Culture.

Produsele sunt comercializate în plicuri personalizate și sunt însoțite de cartoteci care conțin fotografiile celor trei clădiri, precum și scurte descrieri ale Timișoarei, în limbile română și engleză.

Tipărită de o imprimerie acreditată de Banca Centrală Europeană, bancnota are caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și un design unic, asemănător, dar nu confundabil cu al acestora.

Toate produsele sunt înseriate, iar tirajul de 15.000 unități nu va fi suplimentat.

Prin alegerea cifrei 0 ca valoare nominală s-a urmărit eliminarea oricărui risc de asociere cu eventuale tentative de înșelăciune.

Bancnotele suvenir se adresează colecționarilor, turiștilor și pot fi un cadou inspirat pentru familie și prieteni sau un obiect de protocol special, pentru partenerii de afaceri.

Prețul bancnotelor pornește de la 13 lei/bucată+TVA, în funcție de numărul produselor comandate. Pot fi achiziționate de pe pagina eurosuvenir.ro/comenzi și de la comercianții locali parteneri.

Asociația pentru Promovarea Timișoarei susține acest proiect cu scopul de a facilita obținerea unui suvenir inedit și elegant, pentru promovarea turistică a orașului. Parteneriatul nu presupune costuri sau beneficii financiare pentru asociație, toate drepturile fiind rezervate producătorului.

 

Comentarii

comentarii