Acasă Actualitate Tomograf și aparatură digitală în valoare de 4,5 milioane de euro la...

Tomograf și aparatură digitală în valoare de 4,5 milioane de euro la Spitalul CFR Timișoara

368
DISTRIBUIȚI

Încă o veste bună pentru Spitalul Clinic C.F. Timișoara: cererea de finanțare pentru proiectul ,,Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19” depus în cadrul POIM/819/9/1 a fost aprobată.

Manager, Ș.l.dr. Stela Iurciuc a explicat că aceasta este o premieră pentru Spitalul CFR care accesează, astfel, fonduri europene nerambursabile în valoare de 4,5 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură medicală și echipamente de protecție pentru personalul medical.

În cadrul acestui proiect, Spitalul CFR din Timișoara va fi dotat cu un computer tomograf și aparatură pentru investigații radiologice (inclusiv aparat digital mobil de radiodiagnostic). Laboratorul de analize medicale va primi analizoare de ultimă generație și aparatură necesară compartimentului de biologie moleculară. De asemenea, vor fi achiziționate echipamente medicale performante pentru blocul operator și pentru diagnosticul și tratamentul afecțiunilor din sfera gastroenterologică, oftalmologică, dermatologică.

”Ne-am dorit aceste investiții pentru a răspunde cât mai bine nevoilor comunității, iar concretizarea acestor demersuri ne încurajează să demarăm și alte proiecte de modernizare a Spitalului Clinic C.F. Timișoara”, spune managerul Iurciuc.

Comentarii

comentarii