Acasă Eveniment Traficanţi de migranţi din Germania şi Polonia, opriţi la Cenad

Traficanţi de migranţi din Germania şi Polonia, opriţi la Cenad

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră timişeni au reţinut doi bărbaţi care au încercat să treacă ilegal frontiera întinşi pe bancheta din spate a unui autoturism, sperând că nu vor fi depistaţi cu ocazia controlului. Transportatorii lor s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.
În dimineaţa zilei de ieri, orei 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat, pentru a ieşi din România, conducând un autoturism Opel, cetăţeanul german Micha S., în vârstă de 19 ani, însoţit de Michal L., de 18 ani, cetăţean polonez. Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii au constat că între banchetele din spate ale autoturismului sunt întinşi doi bărbaţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat. Aprofundând cercetările, poliţiştii de frontieră timişeni au stabilit că cetăţeanul german şi polonez s-au angajat, în schimbul sumei de 5.000 de euro, să îi treacă ilegal frontiera pe Uthayakumar T., în vârstă de 28 de ani, din Sri Lanka şi Jeevakumar A., de 33 de ani, apatrid şi să îi transporte până în Germania, deoarece aceştia nu posedau documente care să le permită trecerea frontierei de stat în mod legal..
Cetăţeanul din Sri Lanka şi cel apatrid s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în timp ce Micha S., şi Michal L., au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.
 

Comentarii

comentarii