Acasă Actualitate Traficul la intrarea în ţară prin Nădlac s-a triplat în ultimele 24...

Traficul la intrarea în ţară prin Nădlac s-a triplat în ultimele 24 de ore

435
DISTRIBUIȚI

Traficul la intrarea în România prin Nădlac s-a triplat în ultimele 24 de ore, ajungând la 27.000 de persoane, majoritatea fiind români care lucrează în străinătate şi care se întorc în ţară pe perioada vacanţei din luna august.
Potrivit Biroului de Presă al Poliţiei de Frontieră Arad, aproape 37.000 de persoane au intrat în ţară, în ultimele 24 de ore, prin vămile arădene, cele mai multe, respectiv 27.000, fiind înregistrate la Nădlac.
"Timpii de aşteptare la controlul de frontieră nu au crescut semnificativ pentru că a fost suplimentat personalul şi numărul de artere de pe sensul de intrare. Turiştii vin în valuri, este când lucrăm cu trei sau patru benzi, este când se lucrează pe două benzi. Cei mai mulţi sunt cetăţeni români care muncesc în ţări precum Franţa, Spania sau Italia şi care vin în vacanţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Faţă de o zi obişnuită, pe sensul de intrare prin Nădlac traficul este de trei ori mai mare, astfel că şi DN 7 este foarte aglomerat, echipaje de poliţie patrulând pentru a se asigura că nu se formează blocaje. Totuşi, probleme se înregistrează pe centura rutieră a municipiului Arad, parte din DN 7, unde există trei treceri la nivel cu calea ferată, astfel că în zonă cozile de maşini ajung să fie de câţiva kilometri, de fiecare dată când coboară barierele pentru a trece un tren. Autorităţile de frontieră din Arad le recomandă românilor care aşteaptă rude din străinătate să le transmită acestora să aleagă punctele de frontieră Turnu şi Vărşand, care nu sunt la fel de aglomerate ca Nădlac. Aglomeraţie similară este aşteptată la frontiera cu Ungaria şi la sfârşitul lunii august, dar pe sensul de ieşire din ţară, pentru că românii se întorc la muncă în străinătate.
 

Comentarii

comentarii