Acasă Actualitate Tratament revoluționar pentru românii cu coronavirus, anunțat de medicul Virgil Musta

Tratament revoluționar pentru românii cu coronavirus, anunțat de medicul Virgil Musta

12607
DISTRIBUIȚI

O schemă nouă de tratament dă speranțe mari românilor bolnavi de coronavirus. Medicul Virgil Musta, cunoscut deja pentru rata de succes pentru tratarea celor infectați cu COVID-19 a introdus în spitalul Victor Babeș din Timișoara un tratament care vine în sprijinul pacienților pentru ca aceștia să nu mai ajungă la Terapie Intesivă.

Schema nouă trebuie însă etapizată în funcție de gravitatea infectării. E foarte important ca atunci când apar primele semne de îmbolnăvire, pacienții să poată primi imediat tratamentul care încetinește agravarea bolii și o ține sub control.

”Am stabilit un protocol, la Timișoara, ca pacienții să fie tratați precoce cu anticoagulant și antiinflamator. Am realizat niște criterii și le-am dat medicilor mei și la alte spitale. Am discutat să dau și în spitalele suport și celor care fac triajul pentru că sunt persoane care stau două-trei zile până primesc un diagnostic. Și de ce să nu beneficieze măcar de terapie patogenică? Sunt anticoagulante moderne, și pe bază de tablete.

Avem protocolul național, care se referă și la aceste lucruri, dar eu am stadializat pe niște criterii clinico-biologice infecția și am stabilit un protocol de terapie precoce pentru tulburările fiziopatologice, ca să evităm, nu sută la sută, dar măcar să fie mai mic numărul de pacienți care ajung pe Terapie Intensivă să fie mai mic. Aici e șansa noastră.

Este vorba despre tratament patogenic precoce, ca să nu ajungă în faze avansate de boală. Eu doresc să implementez în zona noastră, și nu numai, terapia precoce a complicațiilor care duc la agravarea bolii și la mortalitate”, a declarat doctorul Virgil Musta.

Comentarii

comentarii