Acasă Actualitate Trecem sau nu la ora de iarnă? Fiecare țară va stabili dacă...

Trecem sau nu la ora de iarnă? Fiecare țară va stabili dacă renunță la această practică. Când va fi decizia

DISTRIBUIȚI

Fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) va trebui să decidă până la sfârșitul lunii aprilie 2019 dacă renunță sau nu la practica trecerii de la ora de vară la ora de iarnă, dacă proiectul menit să pună capăt anul viitor schimbărilor sezoniere de oră va fi ratificat, a precizat vineri Comisia Europeană, informează AFP.

“Statele membre sunt cele care trebuie să decidă ce oră vor să păstreze: ora de vară sau ora de iarnă”, a precizat vineri comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc, în timpul unei conferințe de presă pentru prezentarea proiectului la Bruxelles. Prin urmare, este teoretic posibil ca țări vecine să facă alegeri diferite, a admis ea, declarându-se totuși “sigură” că statele membre “vor face un efort” de coordonare, scrie Agerpres.

Comisia Europeană le cere țărilor din UE să-și comunice alegerea până cel târziu la sfârșitul lunii aprilie 2019. Dacă acest calendar propus de Bruxelles va fi respectat, schimbarea orei de la 31 martie 2019 va fi astfel ultima trecere obligatorie la ora de vară.

Comentarii

comentarii