Acasă Sănătate Trei proceduri speciale într-o săptămâna la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

Trei proceduri speciale într-o săptămâna la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

1765
DISTRIBUIȚI

Trei proceduri speciale într-o săptămână, la Timișoara: două stent grafturi aortice și o valvă aortică percutană TAVI au fost implantate într-o singură săptămâna.

Cazuri complexe cu disecție de aorta tip B, ruptură de aortă posttraumatică și o valvă percutană TAVI (la o pacientă de 80 de ani), care au fost efectuate de aceeași – echipă complexă de medici cardiologi intervenționiști; Conf dr Cristian Mornos, Dr Daniel Brie, chirurgi cardiovasculari, Prof Dr Marian Gaspar, Dr Daniel Nica, Dr Horea Feier, Dr Lucian Falnita, Dr Ciprian Dima, anesteziști, Dr Horia Cioloca, Dr Mădălin Munteanu, Cardiologi echo, Dr Ani Mornos, sub coordonarea de expert a Prof dr Markus Linz, pentru TAVI și Prof. Dr. Rolf Dammrau pentru stent grafturi. Toate acestea la o activitate cardio-chirurgicală electivă cu peste 700 de operații pe cord deschis.

„Mulțumiri echipelor de asistente medicale de la: Cateterism, Chirurgie, Anestezie, Terapie pentru professionalism și nu numai, pentru implicarea emoțională și dăruirea lor. (…) Sunt perspective de finanțare prin Programele transfrontaliere care să ne permită în anul 2019, amenajarea Stației Centrale de Sterlizare și dotarea corespunzătoare a Blocului operator cel nou, cu aparatură și echipamente corespunzătoare. Dacă reușim să extindem cele 4 săli de operație, atunci ne putem gândi la reactivarea Programului de Transplant Cardiac la Timișoara și organizarea unui Departament de Chirurgie Cardiacă Pediatrică”, spune doctorul Marian Gașpar.

 

 

Comentarii

comentarii